Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Bănăţean: „Nu trebuie să stăm cu...

Dan Radosav, directorul Muzeului Satului Bănăţean: „Nu trebuie să stăm cu mâna întinsă la CJT”. Ce parteneriate vrea să facă

0
DISTRIBUIȚI

dan radosav la pressalert live (8)

Directorul Muzeului Satului Bănăţean, fostul jurnalist şi consilier al şefului Consiliului Judeţean Timiş, Dan Radosav, are planuri mari în legătură cu insituţia pe care o conduce. Acesta a povestit că înainte de a deveni director acestea credea că muzeul este doar un loc unde oamenii vin să se uite la spectacole folclorice.

„Muzeul Satului înseamnă infinit mai mult. Nici nu vreau să vorbesc de oameni. Avem peste 13.500 de piese de patrimoniu, e greu să numeri. Pe lângă aceste lucrări mai avem şi o mulţime de lucruri pe care nici noi cei care lucrăm aici nu le cunoaştem. Pentru o asemenea instituţie suntem puţini oameni, 14 hectare şi jumătate de teren avem peste 50 de obiective avem nişte lucruri pe care trebuie sub orice formă să le transmitem în starea în care sunt astăzi generaţiilor viitoare”, a detaliat Radosav.


Mai mult, managerul spune că pentru o dezvoltare la potenţial maxim muzeul trebuie să atragă şi finanţare privată.

„Nu e uşor, probabil că nu trebuie să stăm cu mâna întinsă la CJT pentru că nu numai noi suntem susţinuţi de CJT. Nu vreau niciun pic de conotaţie politică în ceea ce spun, trebuie să intervenim şi noi să ne ajutăm de cei care au potenţă finaciară în Timişoara. Eu sper că pe parcursul acestui an vom găsi soluţii ca şi acest lucru să se întâmple. Nu cred că în Timişoara cu o sumă de bani mică se poate găsi un loc unde timişorenii să se poată deconecta şi să se simtă bine. Asta intenţionam să fac şi asta vreau să fac şi pe viitor vreau ca noi, adică nu ştiu dacă e premieră la nivel naţional sau de cartier, dar într-un an sau doi pur şi simplu rezultatele acestui triumvirat format din angajaţii muzeului, presă şi autorităţi judeţene vreau să se vadă. Asta înseamnă că muzeul trebuie susţinut de toate cele trei entităţi” a mai spus directorul. Radosav a conchis că „sper că timişorenii vor fi cu miile când vom pune în practică agenda culturală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.