Ministrul Comunicaţiilor Sorin Grindeanu are SOLUŢIA pentru eliminarea cozilor de la alegerile...

Ministrul Comunicaţiilor Sorin Grindeanu are SOLUŢIA pentru eliminarea cozilor de la alegerile din diaspora. Ce sistem ar trebui implementat

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu (1)

Preşedintele PSD Timiş, ministrul Comunicaţiilor Sorin Grindeanu, susţine că votul electronic trebuie introdus pentru ca cetăţenii din diaspora să poată beneficia de condiţii civilizate la alegerile care vor veni. Acesta a explicat că momentan nu există bani alocaţi pentru votul electronic fiindcă acesta nu a fost reglementat legal.

Grindeanu a spus că „dacă nu este foarte bine reglementat și aici putem face o dezbatere pe ce înseamnă reglementarea votului eletronic, s-ar putea să existe perturbații mai mari decât la votul clasic. Trebuie reglementat foarte bine votul și apoi noi vom contribui cu tot ce este nevoie ca totul să se desfășoare în cele mai bune condiții.


Cât despre cozile de la alegerie prezidenţiale, ministrul susţine că e nevoie de o mai bună organizare. Acele cozi pe care le-am văzut cu toții dincolo de lucrurile acelea anormale, acele cozi, statul foarte mult la coadă, aşa ceva nu este în ordine. Eu cred că ar fi normal să facem ce fac și alții. La nemți ca să poți să votezi când nu te afli pe teritoriul Germaniei trebuie să te înscrii cu șase luni înainte, astfel încât să poată fi calibrate foarte bine secţiile de votare să știi ce cheltuilei și costuri implică lucrul ăsta. O să vedem, e clar că trebuie să existe o reglementare inclusiv din punct de vedere juridic a votului din dispora. Eu cred că acea reglementare că autoritatea electorală să ogrnaizeze alegerile nu e una rea. Dar e posbil ca, spre exemplu, cum a fost ca la alegrile europarlamentare din 2014 să nu existe interes. Nu trebuie să descoperim apa caldă, este sistemul care este în alte țări”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.