Prins cu facturile de mii de euro, Nicolae Robu se victimizează. Vezi...

Prins cu facturile de mii de euro, Nicolae Robu se victimizează. Vezi ce-l deranjează mai nou în presă AUDIO

6
DISTRIBUIȚI

robu pressalert 124

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a lansat, astăzi, noi atacuri disperate în încercarea de a acoperi dezvăluirile PRESSALERT.ro legate de facturile de mii de euro decontate pentru facturile telefonului său de serviciu atunci când a fost plecat în concedii în ţări exotice. Solicitat să dea explicaţii al emisiunea „La subiect”, realizată la Radio Timişoara, de Dragoş Boţa şi Călin Petrescu, liberalul a încercat să abată atenţia de la întrebările legate de costurile enorme, atacându-l din nou pe redactorul şef al PRESSALERT.ro: „Nu ştiu dacă sumele sunt adevărate pentru că eu nu primesc la primărie  o factură pe numărul meu. Nu cunosc prin urmare cât am cheltuit pe telefonul meu, dar hai să facem nişte puneri la punct. În primul rând aş face o remarcă că Radio Timişoara a ajuns foarte rău dacă a trebuit să angajeze un agent de presiune PSD. Cel pe care-l aveţi alături nu este jurnalist este agent de presiune PSD. Daţi-mi voie să vorbesc şi eu. Cum e posibil să lucreze şi pentru Antena 3 şi pentru Radio Timişoara şi pentru agentura de presiune PRESSALERT? Asta în primul rând. Se întreabă radioascultătorii dacă este în regulă ca acest individ să lucreze şi pentru Antena, şi pentru agentura privată şi pentru Radio Timişoara? Să ştie şi pe cine ascultă – un individ care nu are nimic în comun cu jurnalismul”.

Deşi Călin Petrescu i-a explicat faptul că „Un jurnalist poate să lucreze simultan în mai multe locuri.


Vorbim de un jurnalist freelancer”, Nicolae Robu a refuzat să răspundă întrebărilor adresate de Dragoş Boţa, afirmând „nu vreau să discut cu el, că eu nu cobor la acest nivel. Am intrat pentru dumneavoastră şi pentru radioascultătorii dumneavoastră, domnule Petrescu. Pentru dumneavoastră (referindu-se la Dragoş Boţa, n.a.) nu pot avea respect. Nu discut cu un individ de teapa dumneavoastră”.

Primarul Timişoarei a afirmat în cadrul emisiunii că „eu dacă am comunicat pe internet, fie pe Facebook, fie pe email, fie prin SMS-uri, într-o perioadă de concediu, am făcut-o tot în interes public pentru că eu, în acea perioadă am urmărit şi am coordonat depoleierea şi deszăpezirea. Am primit ca persoană publică o mulţime de SMS-uri de felicitare de Crăciun şi de Anul Nou, pentru că de această perioadă vorbim, şi a trebuit să şi răspund. Din păcate, operatorul de telefonie mobilă Vodafone nu m-a avertizat cu cât am depăşit costurile. Am făcut o întâmpinare să văd de ce nu am fost avertizat. Dacă aş fi fost avertizat la un anumit moment, sigur aş fi pus stop, dar repet, eu nu cunosc la ora actuală cât s-a plătit. Dacă aşa de sus au fost costurile, regret că s-a întâmplat asta, dar nu a fost vorba de distracţie pe banii respectivi, ci a fost vorba tot despre un act de comunicare. Se poate vedea ce mesaje am trimis eu, ce informări, ce sondaje fac eu de pe Facebook. Nu mă joc pe Facebook, ci fac lucruri de interes public. Acum s-a găsit o temă pentru că eu sunt un om cinstit, un om corect, nu mi se pot pune în cârcă fapte de corupţie sau alte acte incorecte, şi atunci se caută să fiu împroşcat cu noroi”

Întrebat cum explică costurile de 2.5000 de euro pentru vacanţa din 2013, din Thailanda, Robu a declarat că „nu am văzut nicio factură pe numărul meu. Ca om corect ce sunt nu pot să spun nici că e falsă cifra, nici nu pot să o confirm, dar indiferent de situaţie – eu nu mă joc cu telefonul. Pentru mine telefonul este şi calculator, pentru că am un smartphone. Eu pe el scriu şi note, şi dispoziţii, şi comunicate şi răspunsuri către cetăţeni pe care le dau pe Facebook. Totul fac de pe telefon”. La finalul intervenţiei sale, primarul a susţinut că „n-am nevoie de niciun câştig necuvenit, de niciun fel. În toată cariera mea, nu am avut parte de aşa ceva în toată viaţa mea şi nu voi avea nevoie. Îmi repugnă aşa ceva”.

6 COMENTARII

  1. Pai daca e in concediu sa-si lase smartphone-ul acasa. Are un loctiitor pt perioadele de vacanta/concediu. De ce trebuie dansul s-a faca sondaje pe facebook cand se afla in concediu de odihna. Mai ales din Thailanda sau Arabia Saudita sau pe unde umbla… De ce nu exista un plafon de costuri pt. telefoane de serviciu? Le depaseste? Plateste din buzunarul propriu… Dar asa lege nu v-a exista prin primarii. Din pacate!

  2. imi aduc foarte bine aminte cand era acest domn parlamentar,ca scria in presa si pe la tv ca a cheltuit printre cei mai multi bani,in cadrul activitatii sale de parlamentar…cu cazarea,cu transportu,cu birou sau…cu telefonul etc…la fel face si acum…ceea ce dovedeste inca odata,ca nu este un bun gospodar…nu-l intereseaza cat cheltuieste,ca nu dade la el…

  3. nesimtire rrobisor! daca la bocsig in copilarie nu aveai tv si telefon acum vrei totul pe banii nostrii?? ghinion pentru noi ca te-am votat ca acum vrei sa recuperezi/reprimi FRUSTRARILE copilariei (nu ca acum ai mai adult!!)

  4. De regula PAPAGALUL traieste in tari exotice. Aici sta cat isi ia MALAIUL.
    Acum la concret referindu-ma as dori sa vad factura de telefon publicata fie de Pressalert fie de insusi (…) Robu.

  5. Legat de presa,dl.Robu are dreptate. Presa a ajuns pe mana lingailor,impostorilor,santajistilor. Ff.putini stapanesc meseria de jurnalist,respecta deontologia,lupta pt.adevar si se respecta,in primul rand,pe EI. Este dezastru,dlor autointitulati jurnalisti…!!!

  6. Aveti si o copie dupa o factura, ceva ? sa nu murim si noi prosti. Ca acuze se pot lansa mereu, dar hai aveti un pic de respect pentru cititorii/ascultatorii vostri si publicati si dovezile acuzatoare, ca altfel, faceti doar circ ieftin si e plina mass media de asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.