Piața IMOBILIARĂ din Timișoara, din nou în expansiune. Cât costă o locuință...

Piața IMOBILIARĂ din Timișoara, din nou în expansiune. Cât costă o locuință și care sunt cele mai căutate apartamente

0
DISTRIBUIȚI

blocuri

Cererea de apartamente în Timișoara a crescut în mod semnificativ în acest an. Orașul de pe Bega se găsește pe locul al doilea, la nivel național, după Iași, în ceea ce privește cererea de spații de locuit. ”Cel mai mare avans, de peste 50%, a fost consemnat în Iași (de menționat este însă că, în cifre absolute, cererea din județ a pornit de la un nivel sensibil mai mic comparativ cu celelalte analizate).


Pe locul al doilea se situează Timiș (cu 38%), urmat de București-Ilfov (24%), de Cluj (22%), Brașov (20%), și Constanța (12%)”, arată Adrian Erimescu, CEO Imobiliare.ro.

În județul Timiș, 48% dintre vizitatorii agențiilor imobiliare ar fi interesați de achiziția unui apartament de până la 40.000 de euro, în vreme ce locuințele cuprinse între 40.000 și 60.000 de euro atrag 30% dintre cumpărători. Cei cu un buget de 60.000 – 80.000 de euro dețin o pondere de 17% din totalul cererii, iar 5% dintre clienți ar plăti peste 80.000 de euro.

Specialiștii imobiliari arată că aproximativ o treime din populația urbană cu acces la internet se declară interesată să încheie o tranzacție imobiliară, având în vedere că punctul minim al prețurilor, deja atins în majoritatea zonelor, se situează la puțin peste 40% față de punctul maxim atins în 2008.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.