Aproape jumătate de milion de pasageri pe Aeroportul Timișoara în primele șase...

Aproape jumătate de milion de pasageri pe Aeroportul Timișoara în primele șase luni din 2015. Ce statistici a înregistrat AIT

0
DISTRIBUIȚI

aeroportul timisoara mic p

În primele şase luni ale anului, la Aeroportul Internațional „Traian Vuia” din Timișoara a crescut traficul aerian, atât în ceea ce priveşte numărul de pasageri, al zborurilor, cât şi al traficului cargo. Creșterea este de 29% comparativ cu 2014. Astfel, dacă în perioada ianuarie – iunie 2014, 331.147 pasageri au călătorit de la Aeroportul Timişoara, în aceeaşi perioadă a anului 2015 au fost înregistraţi 426.939 pasageri.

O creştere semnificativă apare şi la numărul zborurilor, dacă în primele 6 luni ale lui 2014 – un număr de 4.855 de aeronave au aterizat sau decolat de la Timişoara, în 2015, numărul acestora a crescut cu 12,2%, înregistrându-se un număr de 5.447 zboruri.

Şi traficul cargo a înregistrat o creştere de 23%: de la 920 tone în ianuarie – iunie 2014, la 1.137 tone în prima jumătate a acestui an.

„Acest trend ascendent se menţine deja de la finele anului trecut, iar pe timpul verii numărul de pasageri va creşte şi mai mult deoarece au intrat şi cursele charter, mai numeroase decât în 2014”, a declarat directorul AIT, Daniel Idolu.

Creşterea numărului de pasageri, a mişcărilor de aeronave şi a traficului cargo din primele şase luni ale acestui an, s-a reflectat şi în creşterea veniturilor: Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat o creştere a veniturilor din servicii aeroportuare cu 10% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.


Managementul a fost preocupat în această perioadă şi de reducerea permanentă a cheltuielilor, realizându-se o reducere de 15% a cheltuielilor în primul semestru faţă de perioada ianuarie-iunie a anului precedent.

Şi cifra de afaceri a avut o creştere cu un procent de 10% în primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeaşi perioadă a lui 2014: de la de la 2,8 milioane euro la 3,1 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.