Elevi timișoreni, în tabără la Centrul de Excelență. Ce premii importante au...

Elevi timișoreni, în tabără la Centrul de Excelență. Ce premii importante au obținut și ce profesori îi îndrumă

0
DISTRIBUIȚI

3. participantii

Mai mulți elevi olimpici din Timișoara au petrecut câteva zile la centrul de excelență al asociației InfoNera din județul Cara-Severin. Printre aceștia, din partea colegiului C.D. Loga au participat Gabriel Băban, câștigător al mai multor premii naționale și internaționale, Roxana Drăghia, care a obținut medalii la olimpiade de fizică, științe și biologie și la concursuri de limba engleză (Public Speaking) și matematică, Andrei Mătrăgună, răsplătit cu mențiune la olimpiada de fizică – faza județeană, Alexandra Modrea, care s-a remarcat la olimpiadele de limba română și fizică și Andrei Matei-Cristian Vînătoru, deținător a trei diplome a concursului “Smart Kids”. Liceul “Jean Louis Calderon” a fost reprezentat de Cristina Drăgan, premiată la specializarea filologie iar din partea liceului “Grigore Moisil” a fost prezent Mihai Mătrăgună, premiat de mai multe ori la concursuri de informatică.

4. cascada beusnita

În tabăra de vară organizată în acest an, o parte a elevilor a lucrat la programe de informatică, asociația dispunând de o bază bună de calculatoare, iar Roxana Drăghia s-a pregătit peentru olimpiada de științe a juniorilor care va avea loc la începutul lunii august. Nu au lipsit nici excursiile în zonă, la Ochiul Beiului, cascada Beușnița, minele romane sau teatrul de la Oravița, cel mai vechi din țară.

2.<br /><p>
<!-- /78947875/Pressalert-InArticle1 -->
<div id='div-gpt-ad-1516626384607-0' style=


fundatia - detaliu" width="640" height="480" srcset="https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/07/2.-fundatia-detaliu-640x480.jpg 640w, https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/07/2.-fundatia-detaliu-100x75.jpg 100w, https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/07/2.-fundatia-detaliu-180x135.jpg 180w, https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/07/2.-fundatia-detaliu-238x178.jpg 238w, https://www.pressalert.ro/wp-content/uploads/2015/07/2.-fundatia-detaliu.jpg 700w" sizes="(max-width: 640px) 100vw, 640px" />

Asociația InfoNera – un centru de excelență în informatică, comunicații și robotică al cărei sediu este în localitatea Slatina-Nera din județul Caraș-Severin, este un ONG care a dobândit personalitate juridică în urmă cu un an de zile dar desfășoară activități cu elevii olimpici de trei ani. În zona limitrofă parcului național Cheile Nerei-Beușnița, centrul dispune de un patrimoniu imobiliar cu 70 de locuri de cazare și spații recreative pentru participanți.

Membrii fondatori ai asociației sunt prof. drd. Graziela Boar, care a instruit numeroși elevi câștigători la concursuri și olimpiade de informatică, dr. ing. Alexandru Iovanovici, asistent universitar, absolvent al colegiului C.D. Loga, câștigător, la rândul lui, a numeroase concursuri de informatică, prof. dr. Sandu Golcea, unul dintre cei mai prestigioși profesori de fizică din țară, coordonator al lotului olimpic al Arabiei Saudite, academic adviser al fundației MAWHIBA în Regatul Arabiei Saudite, prof. dr. George Alexandru Florea – senior, membru al Institutului Național de Energetică al S.U.A., profesor universitar la Universitatea Politehnica București și dr. Florin Suru, absolvent al colegiului C.D. Loga, doctor în științe medicale, specialist în chirurgie generală, membru în colegiul medicilor din Marea Britanie și Germania, medic specialist chirurg la BMI the Cavell Hospital din Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.