Internetul amuzant: „GRAPINIzer”, aplicația care te ajută să scrii la fel ca...

Internetul amuzant: „GRAPINIzer”, aplicația care te ajută să scrii la fel ca Maria Grapini

2
DISTRIBUIȚI

Erorile de exprimare și scriere ale europarlamentarului Maria Grapini au ajuns subiect de discuție la nivel național încă de când politicianul era ministru. Zilele acestea, aflată în concediu,  timișoeanca se încăpățânează să posteze, zi după zi, noi rânduri agramate pe rețeaua ei preferată de socializare, Facebook, scriind în ultimele zile că „oamenii au nevoie să fie informații” sau că „florile înfrumusețesc casa”, „duminecă” etc.

Screen Shot 2015-07-23 at 09.07.34După ce la începutul săptămânii o bloggeriță din capitală s-a oferit să îi corecteze textele înainte să și le posteze, ofertă care a fost refuzată de europarlamentarul timișorean, câțiva internauți cu simțul umorului au pus la punct site-ul GRAPINIzer, „un proiect european” prin care „învățăm să scrim corect în română”, după cum e notat pe pagina de deschidere. Cu alte cuvinte, site-ul e singura unealta care îți „grapinizează” textele scrise corect. Portalul e simplu. Pe prima pagină are un buton care invită curioșii să scrie un text. Odată accesat, totul funcționează asemeni lui Google Translate: scrii textul, apoi apeși butonul roșul „GRAPINIZE”, iar acesta transformă cele scrise în exprimări dubioase. Simpatic e că textul poate avea o anume dimensiune, iar când aceasta nu e atinsă, sub fereastra în care se introduce apare scris, în „stil Grapini”: „țau mai rămas x litere”.


În plus, dacă apeși butonul de „grapinizare” fără să scrii nimic, site-ul te atenționează: „Pai da nati completat cu textul”.

Gafe comise de Maria Grapini pe contul sau de Facebook:

„Noapte buna! Ultima saptamana inainte de Saptamana Mare la ortodoxi sa va aduca liniste sufleteasca, putere de iertare si multa sanatate. Pentru prietenii catoloici, este Saptamana Mare si le doresc acelasi lucru.

„Buna dimineata! O saptamana fara probleme,sanatate si bucurii.” – postare ulterior editata de Maria Grapini.

“Noapte buna prieteni.Am avut doua zile excelente ,in familie alaturi de Luca! Mi-am incarcat bateriile pentru inca o saptamana asa ca ,maine incep la Bruxelles.Pana atunci ,un somn bunprinde bine!”

„Buna dimineata! O Dumineca frumoasa alaturi de cei dragi. Sa nu uitam sa multumim ca suntem sanatosi ,si sa aprindem o lumina pentru cei plecati de langa noi.”

„Dragi prieteni dupa traseulSeul-Bucuresti-Covasna-Bucuresti,maine urneaza Bruxelles.Asa ca incerc sa recuperez cateva ore macar din marea restanta de somn!”
Noapte buna!”

„Noapte buna ! Azi am avut placerea sa discut cu oameni din Bucuresti ,despre Ce poate face un europarlamentar,si de ce este bine sa intelegem corect democratia.Maine voi avea intalnire la Rm.Valcea.Oamenii au nevoie sa fie informatii,au nevoie sa fie ascultati.Le multumesc celor prezenti si voi continua intalnirile cu romanii.”

„Seara buna tuturor.Ma intorc cu tot dragul acasa, la Timisoara. Si pentru ca intru in vacanta ,probabil voi avea timp mai mult sa comunicam.Va doresc tuturor implinirea visurilor.”

„Buna dimineata! M-am trezit in zgomotul ploii si a tunetelor! Deschid televizorul si aud cum ca,in Timis azi este canicula!!! Ce sa cred?! Cred ce vad,si e bine!S-a racorit ,aerul s-a improspatat,florile se bucura… Va doresc o Dumineca relaxanta!”

„Buna dimineata! Dupa sarbatoarea SF.ILIE,ne apucam de treaba! Azi ma voi ocupa de flori! Imi place sa le privesc,sa le ingrijesc,sa le admir! Florile infrumusetesc casa,schimba nu numai aspectul dar si starea de spirit,atitudinea.Pe caldura din aceasta luna de foc,florile au nevoie de mai multa apa si mai multa ingrijire,dar merita! Va doresc o zi buna.”

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.