Punctele de prim-ajutor din Timiş, deschise degeaba în perioada cu temperaturi caniculare....

Punctele de prim-ajutor din Timiş, deschise degeaba în perioada cu temperaturi caniculare. Câţi timişoreni le-au trecut pragul în ultimele zile

0
DISTRIBUIȚI

CANICULA

Patru puncte de prim-ajutor au fost deschise în judeţul Timiş, în perioadele cu temperaturi caniculare, de către DSP Timiş în parteneriat cu Crucea Roşie Timiş. Este vorba despre trei deschise la Timişoara şi unul în Lugoj, cărora, însă, locuitorii din judeţul Timiş nu le prea trec pragul, în acest an.

Lucian Trif, director Crucea Roşie Timiş, ne-a declarat că doar aproximativ zece oameni au cerut un pahar cu apă rece sau au primit îngrijiri medicale la punctele de prim-ajutor din judeţ, în ultimele zile.


„Se pare că lumea a început să înţeleagă sfaturile medicilor şi nu prea iese din casă în orele cu temperaturi caniculare. La cele patru puncte de prim-ajutor deschise în judeţ, am avut o prezenţă aproape inexistentă”, a spus Lucian Trif.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Judeţean de Ambulanţă Timiş, două persoane au leşinat pe stradă, astăzi, din cauza arşiţei. Este vorba de un timişorean şi de un locuitor din Jimbolia. Vă reamintim că în cazul în care aveţi nevoie de un pahar cu apă rece sau de îngrijiri medicale, vă puteţi adresa voluntarilor şi medicilor din cele patru puncte de prim-ajutor deschise în perioadele cu temperaturi caniculare. Acestea funcţionează la Timişoara în Oficiul Poştal nr. 1 (Poşta Mare), Opera Naţională Română, Piaţa 700 şi Piaţa Iosefin, iar în Lugoj, în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor, de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 1.

Potrivit meteorologilor, joi, în vestul ţării, vremea va fi caniculară, temperaturile vor ajunge şi la 39 de grade Celsius la Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.