COMEDIE de TOP Cum am umflat o amendă de la agenţii Secţiei...

COMEDIE de TOP Cum am umflat o amendă de la agenţii Secţiei 4!

0
DISTRIBUIȚI

loredana codrut

Aseară, în 21 iulie 2015, am avut ocazia să văd la prima mână ce înseamnă corectitudinea oamenilor legii din România. Aşa cum bine ştiu cititorii şi prietenii mei de pe Fecabook, locuiesc într-o zonă în care oamenii de pe băncile din faţa blocului fac legea. Nu au program, nu au orar şi, după cum am văzut aseară, sunt bine apăraţi de cei pe care noi îi plătim să se asigure şi că între orele 22 şi 6 nu ne tulbură nimeni liniştea.

Sătulă de poveştile de sub geamul meu la ora 22 şi 15 minute am mers la banca doamnei Verginica să îi spun să vorbească mai încet, că i-am ascultat toată ziua poveştile care se aud până la etajul trei chiar şi cu televizorul pornit. Ei bine, mare supriză. Doamna Verginica a aflat că a fost subiect de editorial şi a început să mă ameninţe că ia mătura să mă bată. Ca în fileme de comedie, dar veţi vedea ca în România. Ei bine, cum femeia a început să ţipe la mine să ies de la ea din grădină (de fapt curtea spre care dau şi blocul meu şi al ei) am pornit telefonul să o înregistrez. Deşi i-am atras atenţia că se poartă ca la mahala, doamna Verginica a binevoit să mă împingă mai bine de 20 metri urlând că e bătrână şi bolnavă şi să îmi spună că „eşti ziaristă, eşti un căcat”.

La jumătate mai bine de jumătate de oră dupa ce am sunat la poliţie, au venit nu mai puţin de trei agenţi.


Între timp eu plecasem să îmi plimb câinele. Am fost sunată de unul din agenţii de la Secţia 4, nu îi fac numărul de telefonul public, să ies să îmi dau datele. Am ajuns jos, mi-au cerut buletinul şi m-au întrebat dacă am flotant. Şi dacă sunt trecută în cartea de imobil. După ce mi-au adus la cunoştinţă că am o sesizare neîntemeiată, domnii mi-au spus că au verificat deja şi eu nu sunt trecută în cartea de imobil. Nu numai atât, m-au ameniţat, fără să asculte înregistrarea în care sunt împinsă şi înjurată, susţinând că nu e probă, că dacă mai fac sesizări iau amendă 500 de lei, deşi le-am spus că am pe telefon o înregistrare cu vecina mea care mă ameninţă. Mi-au spus că nu îi interesează, că ei nu se ocupă de ameninţări.

Fiindcă nu am tăcut, m-au chemat la maşină acolo unde mi-au făcut proces verbal pentru sesizare neîntemeiată. După ce am stat circa zece minute pentru completarea lui, o doamnă a sunat la unul din colegi să ceară procesul. Poliţistul care scria a exclamat şi ce dacă e ziaristă, în condiţiile în care eu nu pomenisem nimic de meseria mea. Fără a-mi arăta procesul verbal poliţistul mi-a citit două fraze cu care nu am fost de acord şi m-a întrebat dacă semnez. Fiindcă nu am fost întrebată dacă am ceva de trecut la rubrica de menţiuni, am fost înştiinţată că voi primi procesul verbal acasă. Un alt coleg mi-a spus ţipând la mine şi că şi dacă vreau nu mai pot să îl semnez, că ei, poliţişti, nu sunt la piaţă. După asta m-a întrebat dacă sunt beată! Sigur amenda asta nu are legătură cu acest editorial în care am scris că poliţiştii de la Secţia 4 nu îşi fac treaba.