500.000 de carduri de sănătate au ajuns la asiguraţii din Timiş. Ce...

500.000 de carduri de sănătate au ajuns la asiguraţii din Timiş. Ce fac cei care nu l-au primit după 1 septembrie, când cardul devine OBLIGATORIU

0
DISTRIBUIȚI

card de sanatate

Cardul naţional de sănătate devine obligatoriu de la 1 septembrie. Astfel, asiguraţii din judeţul Timiş care au intrat în posesia cardului trebuie să-l prezinte atunci când au nevoie de un serviciu medical. Totuşi, în cazul în care sunteţi asigurat, dar încă nu aţi intrat în posesia cardului, reprezentanţii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Timiş spun că veţi putea beneficia de servicii medicale în continuare, fără să prezentaţi nicio adeverinţă suplimentară care să ateste calitatea de asigurat.

„În momentul în care cardul devine obligatoriu, dacă asiguraţii sunt în posesia lui, sunt obligaţi să-l prezinte. La fel şi furnizorii de servicii medicale sunt obligaţi să-l ia în considerare, să-l acceseze. Iar dacă asiguraţii nu au card de sănătate, se pot prezenta la furnizorii de servicii medicale fără a face alte demersuri la casa de sănătate sau la medicul de familie, fără a prezenta o adeverinţă suplimentară.


Este suficient ca furnizorul să acceseze pe site-ul casei de sănătate calitatea de asigurat. Nu se pune problema să li se refuze serviciile medicale asiguraţilor”, a declarat, astăzi, Mariana Rădulescu, director Relaţii Contractuale din cadrul CJAS Timiş.

Potrivit reprezentanţilor CJAS Timiş, 536.076 de carduri de sănătate au fost tipărite pentru asiguraţii din judeţul nostru, însă 10 % nu au fost încă ridicate. Din numărul total de carduri, peste 50 % au fost activate. Mariana Rădulescu a mai precizat că unii locuitori din judeţul Timiş au refuzat cardurile de sănătate invocând motive religioase. Aceste persoane primesc o adeverinţă de asigurat, în locul cardului. „O parte substanţială din cei care au refuzat cardurile s-au întors şi le-au luat pentru că au înţeles că îi ajută””, a mai precizat directorul Relaţii Contractuale din cadrul CJAS Timiş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.