EXCLUSIV Infractorul fugar Zaher Iskandarani încearcă să-și micșoreze sentința de cinci ani...

EXCLUSIV Infractorul fugar Zaher Iskandarani încearcă să-și micșoreze sentința de cinci ani de închisoare cu o sentință falsă. Vezi cum s-a încurcat în detalii

1
DISTRIBUIȚI

zaher iskandarani 1

Zaher Iskandarani, unul dintre cei mai căutați infractori de către Poliția Română după ce a fost condamnat la cinci ani de închisoare într-un dosar instrumentat de DIICOT pentru contrabandă cu ţigări, constituire de grup infracţional organizat, evaziune fiscală, concurenţă neloială şi folosirea fără drept a unei mărci și a fugit, încearcă să-și scadă din pedeapsă , folosindu-se de documente dubioase. Cel supranumit în anii 90 „Prinţul Banatului” a făcut prin intermediul avocatului angajat de mama sa o contestaţie la executare în care solicită să i se scadă din pedeapsă perioadele pe care acesta le-ar fi petrecut în stare de arest în mai multe rânduri în perioada 2008 – 2014 în Siria.

În susţinerea cererii sale, Iskandarani a depus o copie a unei sentinţe în limba arabă a Judecătoriei din oraşul Damasc, camera 3, din care reiese că ar fi fost arestat în mai multe rânduri fiind acuzat de operaţiuni ilegale cu echipamente pentru ţigări, dar în final a fost  achitat. Ciudat este că în conformitate cu acest document, Iskandarani ar fi fost arestat de nu mai puţin de 15 ori pentru diverse perioade în acest caz. Sentinţa depusă la Tribunalul Bucureşti a fost tradusă în limba română şi autentificată de un notar în 25.08.2014.


Conform documentului, Iskandarani a fost arestat în perioada 11.04.2012 – 01.06.2012 şi există o ştampilă cu textul „Legalizat de către Ambasada Republicii Siriene la Bucureşti sub nr. 459 la data de 26.06. 2014, Secretar Nida Sousi”.

Acest document depus la instanţă ridică mari semne de întrebare în privinţa autenticităţii sale deoarece sentinţa a fost tradusă în limba română şi autentificată  prima oară în 29.07.2014 de un alt notar din Timişoara şi are un conţinut diferit. Mai exact, la perioada în care Zaher Iskandarni a fost arestat apare că el a fost după gratii din 10.04.2012 până în 17.06.2012. Culmea este că în 10.04.2012, Iskandarani a avut termen de judecată la Tribunalul Bucureşti în dosarul în care ulterior a fost condamnat la cinci ani de închisoare. De asemenea, este modificată şi data ştampilei cu nr.459 – 20.06.2014.

Contactată de PRESSALERT.ro pentru a explica cele două sentinţe cu conţinut diferit, apărătoarea lui Iskandarani, avocatul Domnica Antoniuc, a susţinut că „nu ştiu de aşa ceva. Eu am depus ce documente mi s-au trimis prin curier de la Timişoara. Nu eu am făcut traducerile. Nu ştiu să vă spun mai mult. Marţi, la termenul de judecată, va veni traducerea cu explicaţiile autorităţilor din Siria, solicitate de instanţă în legătură cu sentinţa depusă de noi. Nu ştiu de ce există două sentinţe cu conţinut diferit. Repet, eu nu m-am ocupat de traducere, doar am depus ce mi s-a transmis”.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.