Rezultat DEZAMĂGITOR pentru ASU Poli în meciul de prezentare dinaintea impactului cu...

Rezultat DEZAMĂGITOR pentru ASU Poli în meciul de prezentare dinaintea impactului cu Divizia C. Vezi imagini cu SPECTACOLUL făcut de fani în tribună FOTO & VIDEO

2
DISTRIBUIȚI

ASU Poli FC Bihor (78)

ASU Politehnica Timișoara a cedat în ultimul amical înainte de startul Ligii a III-a. Alb-violeții au fost învinși cu 2-0 (0-0) de divizionara secundă FC Bihor într-un meci desfășurat în nocturnă pe arena ”Știința”. Formația susținută de galerie și-a prezentat cu această ocazie și lotul de jucători pentru ediția 2015-16.

Pentru a treia oară în această vară ASU Poli a cedat într-un test pe teren propriu. Astăzi, elevii lui Sorin Brîndescu s-au prezentat în fața suporterilor, sosiți în număr mare pentru prezentarea echipei. Primul intrat, portarul Paul Burtic, a fost însoțit de fiul său, în vârstă de doar câteva luni. Rând pe rând au pășit pe teren toți cei 22 de componenți ai alb-violeților, excepție absentul Rogojină. Numele noi nu sunt foarte cunoscute, timișorenii bazându-se în C pe tineri și din rațiuni regulamentare, dar și financiare. Andrei Țugui (ex-AS Roma), D. Codrea (revenit), Bădăuță (Berceni), Birău (C-sebeș, revenit), Ugocian (Jimbolia), M. Marin (ACS Poli), Bilia (ex-Ineu), Giuricici, Fișteag și Aldea (Banatul), au fost numele noi aduse pe ”Știința”. Plecările au fost însă destul de grele, Naidin și Drăghici fiind cap de listă din echipa care a promovat.

Cu mari probleme existențiale în această vară, FC Bihor – trupă de mare tradiție în vestul țării, a onorat invitația ”studențească”, și și-a respectat blazonul pe gazon, deși în echipa orădeană se aflau o serie importantă de nume noi, precum portarul ucrainean Nad sau sud-americanii Pereira și Da Silva, care au și arătat calitate. În prima repriză jocul a fost destul de echilibrat. ASU Poli a început mai bine și Vucea, folosit vârf, a fost aproape de gol la centrarea lui Taub. Bihorul a pus apoi însă stăpânire pe joc. În partea a doua Ghinescu a fost în două rânduri periculos pentru poarta adversă. Prima dată Nad a reținut șutul timișoreanului, apoi mingea a trecut puțin peste vinclu. Suporterii din tribuna de la ”Construcții” nu s-au uitat la scor și au aprins torțele. FC Bihor nu a ținut însă cont de sărbătoarea bănățeană și a marcat două goluri. Mai întâi Chira a punctat cu capul dintr-o centrare în minutul 63, apoi, peste alte patru minute, Cornea a reluat nestingherit în plasă, tot dintr-un ”cros” de la Andor. La fel ca în precedentele teste acasă, ASU Poli a încercat pe final să revină, dar Stancu, din lovitură liberă, și apoi Tulcan, la ultima fază, nu au mai reușit nici măcar să reducă diferența. La final însă fanii și-au îmbărbătat favoriții cu repertoriul deja cunoscut.

ASU Poli pierde cu 2-0 ultima testare și are bilanț negativ în teste în general, cât și în cele disputate pe teren propriu. Totuși, peste șase zile, când debutul ei în C se suprapune cu meciul de Liga I ACS Poli – Chiajna (18.30), pe ”Știința” la ora 18 sosește Minerul Motru, o trupă despre care nu s-a auzit nimic toată vara, doar că s-a înscris în campionat după ce încheiase sezonul trecut cu o neprezentare.

ASU Politehnica Timișoara: Burtic – Contescu, Gălan, Bilia, Taub – Rebenciuc – Giuricici, Țugui – Birău, Vucea, Ghinescu. Au mai intrat: Fișteag – Aldea, Damian, Stancu, Bădăuță, Feraru, Tulcan, D. Codrea, Rus, Ugocian, Marin. Antrenor: Sorin Brîndescu. Nu a evoluat din lot: Rogojină.

FC Bihor Oradea: Nad – Mangra, Samuilă, Tocuț, Lorincz – Pereira, Novak, Mikulyac, Sas – Da Silva, Negrea. Au mai intrat: Kiraly, Egri – Matei, Remeș, Mintaș, Țoca, Chira, Arsene, Magda, Haș, Ember, Cornea, Sulea, Andor. Antrenor: Gheorghe Silaghi.

Sorin Brîndescu nu e îngrijorat

În ciuda rezultatului de azi și a unor mici probleme în joc, tehnicianul lui ASU Poli, Sorin Brîndescu, consideră că are numele potrivite pentru provocarea Ligii a III-a.


Atacantul urmărit în această vară de timișoreni, Andrei Sulea, a făcut cale întoarsă chiar la FC Bihor. Zilele acestea se mai spera doar la posibila legitimare a lui Bogdan Străuț, dacă acesta nu-și găsește echipă ”afară”.

”Sunt dezamăgit de rezultat. Am început bine reprizele, poate și pe fondul schimbărilor jocul nostru și-a pierdut din consistență, adversarul ne-a fost net superior în partea a doua. Vom vedea săptămâna viitoare dacă suntem unde ne dorim. Putem juca bine, frumos, dar rezultatele sunt importante, asta va conta. Sper să fie și în urma unui joc bun. În prima repriză chiar am fost mulțumit, însă trebuie să fim așa 90 de minute. Sunt mulțumit de lot, ținând cont de buget, cred că e lotul cu care putem face față cu brio în campionat. Tulcan e apt regulamentar, trebuie să fie și fizic. Sunt puțin supărat pe randamentul unor jucători, dar sper ca această concurență să ducă la progres. Am cules informații legate de Motru de la oameni de fotbal, am înțeles că nu au avut niciun amical”, a declarat Sorin Brîndescu.

De partea cealaltă, antrenorul Bihorului, Gheorghe Silaghi, a vorbit despre misiunea grea pe care o are la Oradea în condițiile în care lucrurile nu sunt încă 100% clare. ”Nu mă interesează rezultatul într-un amical, sunt adeptul jocului, suferim, nu știu încă primul 11. Sper să începem cu bine campionatul. Așteptăm lucruri mai concrete, sperăm să avem liniște. Avem jucători în teste, câțiva au confirmat, vedem tratativele, pentru că vin cu pretenții probabil. Va fi un campionat mult mai greu. Vor fi meciuri bune… În ultima săptămână eram tentat să-mi dau demisia, sperăm însă acum ca lucrurile să se așeze. Vom avea probleme de omogenizare. Nu știu cine va semna, vom compensa prin disciplină tactică… Am avut informații, ASU Poli e un adversar arțăgos, în atmosfera asta merită să joci fotbal, băieții au rămas impresionați, ar fi bine și la noi la Oradea să vină lumea din nou alături de club. Adversarul a fost de Liga a III-a, dar va avea o comportare onorabilă”, a spus Gheorghe Silaghi.


2 COMENTARII

  1. Daca rezultatele nefaste vor continua si entuziasmul din tribuna se va mai estompa . Sa fim seriosi , conteaza si atmosfera dar sa zicem sa faci galerie cu fumigene si confetti unor jucatori care se vor „scalda” mereu in mocirla ligii a 3-a , e cel putin deplasat . Suporterii sunt „efervescenti” ptr ca ei cred intr-un „proiect” doar cu urcusuri . Se pare ca nu exista forta financiara sau ea este cel mult ptr liga 3-a . Daca nu exista ambitie prosteasca si orgoliu extrem la liderii suporterilor si acestia ar fi acceptat o fuziune cu ACS , atunci probabil ca exista si suportul financiar si lotul era mult mai apt ptr atacarea promovarii . Cu un Boldea , Poparadu , Popovici si altii ce nu prind liga 1-a , cred ca altfel erau sansele de progres .

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.