SPECTACOL pe cer în noaptea de miercuri spre joi: momentul culminant al...

SPECTACOL pe cer în noaptea de miercuri spre joi: momentul culminant al Perseidelor. De unde pot timişorenii să admire cel mai bine acest fenomen astronomic

0
DISTRIBUIȚI

perseide

Un fenomen astronomic spectaculos va putea fi admirat, în această noapte, de către timişoreni, şi nu numai. Este vorba despre curentul de meteori Perseide, care va avea activitatea maximă în noaptea de 12 spre 13 august.

Societatea Astronomică Română de Meteori anunţă că, în anul 2015, acest moment de activitate maximă va putea fi uşor de observat de români. Asta pentru că cerul este liber, fără lumina Lunii, pentru că pe 14 august va fi Lună Nouă. Perseidele reprezintă, de fapt, unul din numeroasele roiuri de meteori activi într-un an. Acest curent de meteori este vizibil, în fiecare an, între 17 iulie şi 24 august.

perseide

Timişorenii care doresc să admire ploaia de meteori trebuie să ştie că nu au nevoie de niciun instrument astronomic.


Vă trebuie ceva pe care să stați întins, un sac de dormit sau un șezlong. Perseidele pot fi urmărite cel mai bine din locuri cu cer curat, lipsite de lumini parazite. Tocmai de aceea, timişorenii nu vor observa mulţi meteori din oraş. Cel mai bun loc este unul la ţară sau la munte, dar şi un loc de observaţii aflat la marginea oraşului este recomandat.

Pentru a vedea cât mai mulţi meteori, cei interesaţi este nevoie să privească spre cer cel puţin o oră. Cei ce admiră Perseidele din zone cu cer curat vor vedea între 60 şi 100 de meteori pe oră, iar cei ce le observă din oraşe vor vedea, în general, 10-20 de meteori pe oră.

Foto: sarm.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.