SPECTACULOS Turiştii se vor putea relaxa, în Banat, în căsuţe suspendate deasupra...

SPECTACULOS Turiştii se vor putea relaxa, în Banat, în căsuţe suspendate deasupra Dunării. Cum arată satul lacustru UNIC în România FOTO

0
DISTRIBUIȚI

sat lacustru berzasca

Clisura Dunării, cel mai spectaculos defileu al fluviului, atrage ca un magnet, în fiecare an, numeroşi turişti, fascinaţi de frumuseţea peisajelor. De anul viitor, drumeţii care ajung în Banat, pe Clisura Dunării, vor petrece o vacanţă de vis. Aceştia se vor putea caza în căsuţe suspendate pe piloni deasupra Dunării.

În total, vor fi realizate 30 de astfel de locuinţe în localitatea Berzasca din judeţul Caraş-Severin. Totul în cadrul unui proiect intitulat „Dreptul la Dunăre”, derulat cu bani de la Uniunea Europeană de către un investitor privat. Valoarea proiectului este de aproximativ 1,8 milioane de lei şi presupune realizarea primului sat lacustru din România.

sat lacustru berzasca

Ineditul sat va fi format din două insule, Egreta şi Pelicanul, cu câte 15 căsuţe rustice fiecare, numite bungalouri.


Potrivit Radio Reşiţa, căsuţele vor fi legate între ele prin pontoane, iar lucrările la unul din cele două complexuri au fost aproape finalizate. „Primele 15 locuinţe, o piscină pentru adulți şi una pentru copii vor fi gata până la sfârşitul anului, iar de anul viitor turiştii vor putea petrece în Clisura Dunării o vacanţă de vis. În oglindă cu acest complex aproape finalizat, mai va fi încă unul identic, iar în mijloc – un restaurant”, scrie Radio Reşiţa.

De asemenea, în cadrul proiectului „Dreptul la Dunăre”, în satul lacustru de pe Clisura Dunării vor exista şi piscine, restaurante, alei de promenadă, un port turistic, o pistă de biciclete şi un punct de belvedere.

Foto: Radio Reşiţa

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.