Spitalul Judeţean Timişoara, inclus de Ministerul Sănătăţii în două programe noi. Cum...

Spitalul Judeţean Timişoara, inclus de Ministerul Sănătăţii în două programe noi. Cum vor fi trataţi mai eficient pacienţii în stare gravă

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

Pacienţii din vestul ţării aflați în stare gravă, care ajung la Spitalul Judeţean Timişoara şi au nevoie de o intervenţie chirurgicală, vor fi trataţi mai eficient. Ministerul Sănătăţii anunţă că a inclus, recent, cel mai mare spital din vestul ţării pe lista unităţilor medicale în care vor fi derulate două noi programe, de chirurgie endovasculară şi intervenţii endoscopice digestive.

Astfel, în cadrul programului de Chirurgie Endovasculară Periferică, Ministerul Sănătăţii va asigura materialele consumabile necesare tehnicilor moderne de intervenţii endovasculare. În acest mod, cazuri severe vor fi rezolvate fără intervenţie chirurgicală deschisă, cu rezultate superioare.


În acest program au fost incluse opt unităţi sanitare din întreaga ţară, printre care şi Spitalul Judeţean Timişoara.

De asemenea, alte 19 spitale vor fi finanţate în cadrul Programului de intervenţie endoscopică digestivă pentru cumpărarea de materiale consumabile specifice intervenţiilor endoscopice digestive necesare pacienţilor cu hemoragii digestive superioare, ictere mecanice obstructive, neoplasme esofagiene sau alte tipuri de neoplasme ale tubului digestiv. Cele două programe în care a fost inclus şi Spitalul Judeţean Timişoara au un buget total de aproximativ două milioane de lei.

Totodată, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii anunţă că au alocat, în acest an, aproape 250 de milioane de lei pentru continuarea celor cinci programe speciale demarate în 2014 destinate îngrijirii celor mai grave cazuri internate în spitale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.