Infirmierele şi femeile de serviciu FUG de Spitalul Judeţean Timişoara: zeci de...

Infirmierele şi femeile de serviciu FUG de Spitalul Judeţean Timişoara: zeci de posturi scoase la concurs, niciun candidat. Ce spune managerul Craina

0
DISTRIBUIȚI

spitalul judetean 11

Aproape 100 de posturi au fost scoase la concurs în ultima lună, la Spitalul Judeţean Timişoara, astfel că cea mai mare unitate medicală din vestul ţării nu ar mai trebui să se confrunte cu probleme mari din cauza lipsei de personal. Totuşi, Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, se plânge de faptul că se găsesc cu greu infirmiere şi femei de serviciu.

Astfel, deşi în această vară au fost scoase la concurs peste 50 de posturi de infirmiere şi îngrijitoare curăţenie, nu şi-a depus nimeni dosarul de înscriere. Mai mult, unele infirmiere deja angajate în Spitalul Judeţean Timişoara îşi dau demisia din diferite motive. „Acum câteva secunde am semnat o cerere de demisie a unei infirmiere de la ATI. Avem mari probleme la infirmiere şi la femei de serviciu, unde am scos peste 50 de posturi şi nu se prezintă nimeni la concurs.


Degeaba avem posturi că nu vine nimeni să promoveze concursul, nu se înscrie nimeni. De asemenea, la liftier le trebuie nu ştiu ce certificat de liftier şi nu vin să se înscrie pentru că nu au acest certificat. Degeaba avem posturi libere, pentru că nu există persoane doritoare să le ocupe, aici este nenorocirea cea mai mare”, ne-a declarat Marius Craina.

97 de posturi au fost scoase la concurs, la Spitalul Judeţean Timişoara, iar astăzi a fost ultima zi în care dosarele de înscriere puteau fi depuse. Este vorba despre 22 de posturi pentru asistente, 31 pentru infirmiere, 26 pentru îngrijitoare curăţenie, iar restul posturilor scoase la concurs sunt de brancardieri, registratori, asistenţi sociali, muncitori sau economişti. „Lumea mai pleacă, se pensionează, se mută în altă parte, este o mişcare continuă. În momentul în care se eliberează cinci, şase, zece, 15, 20 de posturi iar organizăm concursuri şi aşa mai departe”, a mai precizat Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.