INCREDIBIL Achiziționarea de aparatură modernă, de zece milioane de euro, în PERICOL...

INCREDIBIL Achiziționarea de aparatură modernă, de zece milioane de euro, în PERICOL de a fi ratată de Spitalul Judeţean Timişoara. Care este motivul absurd

0
DISTRIBUIȚI

ambulatoriu spitalul judetean timisoara

Peste zece milioane de euro – aceasta este suma uriaşă de bani pe care Spitalul Judeţean Timişoara o are la dispoziţie pentru a achiziţiona echipamente medicale de ultimă generaţie pentru ambulatoriu. Din păcate, există riscul ca finanţarea europeană să fie pierdută. Asta pentru că la prima licitaţie electronică internaţională nu s-a înscris nicio firmă dispusă să ofere aparatele medicale celui mai mare spital din vestul ţării.

Conducerea unităţii medicale nu a stat cu mâinile în sân şi anunţă că în data de 9 noiembrie va fi deschisă a doua licitaţie publică şi ultima pentru achiziţionarea echipamentelor medicale, precum computer tomograf, RMN, ecografe, gastroscop sau cardiotocografe.


Însă, chiar dacă se va prezenta vreo firmă, pentru ca banii europeni să nu fie pierduţi, licitaţia trebuie încheiată până la sfârşitul anului, iar aparatele livrate şi montate.

„La ambulatoriu se lucrează. În data de 9 noiembrie va fi deschiderea la licitaţia pe aparatură medicală. Aşteptăm cu toţii cu super-mare interes să se prezinte una sau mai multe firme pentru aparatură. Mie mi se pare de-a dreptul incredibil, pe licitaţie electronică internaţională chiar nicio firmă să nu dorească să achiziţioneze aparatură în valoare de peste zece milioane de euro? În 9 noiembrie se deschide a doua licitaţie şi ultima, pentru că până în 31 decembrie ar trebui finalizată, din păcate. Deci, licitaţia încheiată, câştigătorul declarat, contractul semnat, aparatura livrată, montată, preluată şi plătită”, ne-a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara.

Doar un milion de euro din suma totală din cadrul proiectului european accesat de Consiliul Judeţean Timiş pentru Spitalul Judeţean Timişoara este folosită pentru reabilitatea ambulatoriului. Restul banilor ar trebui utilizaţi pentru achiziţionarea de aparatură medicală de ultimă generaţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.