Prefectura Timiş ATENȚIONEAZĂ: interzicerea nunţilor ţigăneşti şi reducerea poluării la jumătate înseamnă...

Prefectura Timiş ATENȚIONEAZĂ: interzicerea nunţilor ţigăneşti şi reducerea poluării la jumătate înseamnă „supralegiferare”. Cum a încălcat Primăria Timişoara legea privind SF-ul pentru metrou

0
DISTRIBUIȚI

prefectul eugen dogariu (3)

Prefectura Timiş anunţă că a depus un recurs grațios care cuprinde obiecțiuni privitoare la mai multe HCL-uri adoptate în plenul Consiliului Local Timişoara din 16 octombrie. Sunt vizate HCL 424 privind interzicerea organizării de evenimente pe raza municipiului Timișoara care aduc atingere ordinii și liniștii publice, HCL 433 privind aprobarea Studiului de Prefezabilitate „Reconfigurarea traseului de cale ferată pe teritoriul municipiului Timișoara prin introducerea liniilor C.F.


în subteran” şi HCL 442 privind protecția atmosferei și sănătatea locuitorilor în municipiul Timișoara.

„Obiecțiunile de legalitate vizează adoptarea acestor hotărâri cu încălcarea normelor care stabilesc competența materială a Consiliului Local, a normelor de tehnică legislativă și a dispozițiilor legale incidente (s-a constatat că măsurile adoptate de Consiliul Local aparțin unor domenii deja reglementate de legi și ordonanțe, deci de acte jurdice de nivel superior. Prin urmare în competența Consiliului Local revenea doar punerea în executare a acestor acte normative și nu o supralegiferare). În ceea ce privește studiul de prefezabilitate adoptat prin HCL 433, obiectul acestuia îl constituie un bun care aparține domeniului public al statului, asupra căruia Consiliul Local nu poate dispune. Totodată, a fost atenționat Consiliul Local de faptul că nu rezultă din documentația transmisă Instituției Prefectului că a fost respectată procedura prevăzută de Legea 52/2003 privind transparența decizională și nici că a fost realizată evaluarea preliminară a impactului prevăzută de Legea 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative”a transmis Prefectura Timiş. Astfel, deciziile vor trebui reanalizate de CLT sau vor fi anulate prin acţionarea CLT în instanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.