PROTEST la Direcţia Finanţelor Publice Timişoara. Angajaţii sunt nemulţumiţi că doar „elita”...

PROTEST la Direcţia Finanţelor Publice Timişoara. Angajaţii sunt nemulţumiţi că doar „elita” primeşte salarii mai mari. Cum şi-au arătat nemulţumirea

0
DISTRIBUIȚI

protest finante timisoara

Protest, în această dimineaţă la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Timişoara, unde programul de lucru a fost temporar întrerupt, timp de o jumătate de oră. Zeci de angajaţi s-au adunat la parterul instituţiei din Piaţa 700, pentru a-şi arăta nemulţumirea asupra faptului că doar cei care lucrează în structurile centrale ale Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF vor primi salarii mai mari cu 62,5%. Acest lucru se va întâmpla după ce a fost adoptată Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 47 din 23 octombrie 2015.

Angajaţii din cadrul DGRFP Timişoara solicită ca aceste majorări salariale să fie aplicate unitar. Tocmai de aceea, de la ora 09.00, o parte din angajaţi s-au adunat în holul instituţiei, unde au fost informaţi cu privire la conţinutul unei „sesizări în interes public” redactată de sindicatul „FINTIM” al salariaţilor din DGRFP Timişoara. Aceasta va fi trimisă ministrului Finanţelor Publice, preşedintelui ANAF, premierului Victor Ponta şi preşedintelui României. La final, protestatarii „înarmaţi” cu fluiere au făcut gălăgie, timp de câteva minute. „Dreptate până la capăt”, a fost mesajul pe care o femeie l-a tipărit pe o foaie pe care a ţinut-o în mână pe toată durata acţiunii de protest. „Nu doar corupţia creează monştrii, ci şi tăcerea noastră. Ne cerem drepturile constituţionale, dreptul la o viaţă decentă. Orice nedreptate reprezintă un atentat la integritatea noastră”, a spus angajata nemulţumită.

12204799_10203409468917006_843957160_n

Virginia Duţu, lider de sindicat în cadrul Trezoreriei Timişoara, a precizat că programul de lucru a fost temporar întrerupt pe perioada acţiunii de protest.


„O parte din angajaţi au coborât la parter, o parte din cei care lucrează front office încă desfăşoară activităţi la ghişee cu publicul. Este în avantajul nostru că, totuşi, publicul care vine aici reuşeşte să vadă problemele noastre la faţa locului. Nemulţumirile sunt legate de Ordonanţa 47/2015, care prevede nişte discrepanţe salariale fantastice între noi, cei care suntem la baza finanţelor, şi cei din aparatul central. Această ordonanţă prevede nişte măriri salariale inacceptabile. Noi, din 2010, nu am beneficiat de niciun fel de mărire salarială”, a declarat Virginia Duţu.

Potrivit liderului de sindicat, în cadrul DGRFP Timişoara lucrează aproximativ 420 de angajaţi, iar cel mai mic salariu net este de 1.100 – 1.200 lei, al unui angajat care lucrează cu publicul, adică „la munca cea mai grea”. Astfel de acţiuni spontane de protest vor avea loc în fiecare zi la DGRFP Timişoara. În cazul în care nu se ajunge la o soluţie, angajaţii din Timişoara, dar şi din întreaga ţară, ameninţă cu greva generală. „Inechitatea asta se aplică tuturor colegilor care nu fac parte din elita ministerului şi ANAF-ului. Considerăm că această ordonanţă de Guvern a încălcat transparenţa dialogului social. Sperăm ca într-un viitor apropiat această ordonanţă de Guvern să fie amendată cu măririle salariale care ar trebui să se aplice unitar. Ori dacă nu, ea să fie retrasă”, a conchis Virginia Duţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.