Ştefan Popa Popa’s, la Gala Asociației Diplomaţilor Europeni de la Madrid. Cum...

Ştefan Popa Popa’s, la Gala Asociației Diplomaţilor Europeni de la Madrid. Cum a fost lăudat de personalitățile prezente

0
DISTRIBUIȚI

popas 07_resize

Ştefan Popa Popa’s, a fost numit ”un adevărat Michelangelo al secolului 21” la Gala Asociației Diplomaţilor Europeni de la Madrid. Carcaturistul cu record de Guiness Book a fost invitatul special al Galei ADE 2015, organizată la Madrid, la casino. Popa’s a prezentat o expoziție cu peste 40 de lucrări, portrete de şefi de stat şi caricaturi și i-a onorat pe diplomați realizându-le portretele.

“Este un artist fascinant. Impresionantă este viteza cu care desenează, dar şi precizia fiecărei trăsături. În foarte scurt timp realizează nu numai portretul, ci şi personalitatea celui desenat. Am avut o experienţă excelentă şi sunt încântat de portretul realizat de acest mare artist”, spune Thomas Kolly, ambasadorul Elveţiei în Spania.

DSC_1744R Au participat la eveniment reprezentanţi ai Casei Regale spaniole, ai nobilimii din Asturia şi Castilia, ambasadori, oameni de afaceri de înalt nivel şi reprezentanţi ai mediului cultural din Spania.

Timișoreanul Ştefan Popa Popa’s a fost în centrul atenţiei atunci când a început să deseneze.


A realizat peste 200 de portrete, invitații stând la coadă ca să le vină rândul.

“Respect arta românească, artă care prin marele artist Brâncuşi a surprins lumea artei şi acum prin Ştefan Popa Popa’s a atins universalitatea. Personal ca şi crtitic de artă pot spune multe despre opera sa şi capacitatea umană. Dar mai important este să recunoşti geniul. Evenimentul de la Madrid a fost o dovadă incontestabilă a calităţii valorii artei maestrului Popa’s”, arată Antonio Calderon de Jesus, citic de artă, director Centiart.

Cu ocazia Galei s-au strâns din donaţii peste 50.000 de euro, pentru Crucea Roşie Spania. Acesta va folosi banii pentru ajutorarea refugiaţilor din Orientul Mijlociu.

„Ştefan Popa Popa’s. Este un colos al artei şi aşa cum am avut un Michelangelo în artă, în această seară avem aici un adevărat Michelangelo al secolului 21. Şi pentru că este român, vreau să-i felicit pe români pentru un asemenea talent”, a mai spus și George Massad, ambasadorul Siriei în Spania.

“A fost o seară deosebită între prieteni, între diplomaţi străini din Madrid, şi, evident, intatul special, maestrul Popa’s. Eu am avut ocazia să-l văd lucrând la Oslo, iar acum, după atâţia ani a fost o adevărată bucurie întâlnirea cu el. Colegii mei şi invitaţii au fost plăcut surprinşi să-l vadă lucrând până târziu după miezul nopţii şi plăcut surprinşi de expoziţia care cuprinde portrete şi caricature ale şefilor de stat. Adaug la asta şi generozitatea maestrului, care ne-a ajutat în proiectul cu Crucea Roşie Spania şi, chiar dacă a fost obositor, a meritat efortul”, a concluzionat Anamaria Almăşan, ministru consilier în cadrul Ambasadei României de la Madrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.