Senatorul ALDE, Petru Ehegartner, pledoarie pentru imunitatea parlamentară. De ce spune că...

Senatorul ALDE, Petru Ehegartner, pledoarie pentru imunitatea parlamentară. De ce spune că senatorii şi deputaţii dn România se bucură de protecţie redusă din partea legii

6
DISTRIBUIȚI

ehegartner la pressalert06_resize

Senatorul ALDE Petru Ehegartner e convins că spectacolul mediatic făcut din refuzul Senatului și a Camerei Deputaților de a încuviința arestarea unor deputați sau senatori care sunt cercetați este făcut pentru a discreta Parlamentul ca insituţie şi de a ştirbi credibilitatea oamenilor care activează acolo. Pentru a-şi susţine teoria, Ehegartner oferit câteva exemple legate de semnificaţia imunităţii în România. „O să vă explic ce înseamnă şi de ce este necesară această imunitate şi forma în care este stipulată în Constituţia României. Pot spune că dintr-o privire de ansamblu a constituţiilor lumii România are printre cele mai slabe sau scăzute imunităţi şi o să vă explic imediat de ce. Aşa-zisa imunitate care în România este valabilă doar pentru preşedintele ţării, pentru parlamentari se referă strict la arestare.


Niciun parlamentar nu este protejat de a fi cercetat, trimis în judecată şi condamnat fără să fie nevoie de asbolut niciun aviz sau cu atât mai mult de aprobarea Parlamentului”, a declarat senatorul.

„Deputații și senatorii nu pot fi trași la răspundere juridică pentru voturile sau opiniile exprimate în timpul mandatului, deputații și senatorii pot fi urmăriți și trimiși în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau opiniile politice, dar nu pot fi percheziționați și reținuți sau arestați fără încuviințarea camerei din care fac parte. Aceștia pot fi reținuți doar în cazul unor infracțiuni flagrante. Votul se referă la arestare, nu la judecare sau trimitere în puşcărie”, a mai atenţionat copreşedintele ALDE Timiş.

Mai mult, Ehegatner spune că în Germania deputaţii sunt mult mai protejaţi de lege. „În Germania un deputat nu poate fi urmărit judiciar și discipliniar din cauza votului sau a unei declarații făcute în Bundestag în alt mod în afara Bundestag-ului. Aceasta nu se aplică pentru injuriile defăimătoare. Un deputat nu poate fi tras la răspundere sau arestat pentru fapte pedepsite de lege numai cu încuviințarea Budestag-ului sau numai dacă a fost arestat în flagrant delict sau în cursul zilei următoare comiterii faptei. Asta asigură imunitate totală”, a completat parlamentarul.

6 COMENTARII

  1. Mai bine sa faca dl. senator pledoarie pentru limitarea numarului de madate la maxim doua, atat pentru parlamentari cat si pentru primari. Si sa nu uite ca nici ei nu sunt mai presus de lege. Ce atata imunitate? Nicio imunitate si mandate limitate, ca nu s-au nascut parlamentari sau primari. Sa mai vina si altii, ca poate-s mai buni ca ei!

  2. Omu’ asta isi bate joc de memoria noastra? Nesimtitu’ asta are impresia ca nu stim sa citim sau care-i faza? Se milogea DNA-ul de nesimtii aia din Parlament sa poata incepe urmarirea penala impotriva lui:

    Ponta: http://www.mediafax.ro/politic/solicitarea-dna-de-urmarire-penala-a-premierului-respinsa-de-plenul-camerei-ponta-crede-ca-votul-deputatilor-este-normal-si-vorbeste-de-apararea-oamenilor-simpli-14428831

    Vosganian: http://www.mediafax.ro/politic/senatul-a-respins-cererea-de-incepere-a-urmaririi-penale-impotriva-lui-varujan-vosganian-13817142

    Laszlo Borbely: http://www.ziare.com/articole/borbely+incepere+urmarire+penala

    Si mai is o gramada, n-am eu timp sa caut acum. Ordinarul asta de om ar trebui scuipat in fata pentru nesimtirea cu care minte si incearca sa induca in eroare lumea. Sau poate ca el saracu’ nu stie ce dracu o votat in parlament, iar atunci poate ar trebui sa nu mai calce pe-acolo ca inseamna ca ia banii degeaba

    Jegosi frate, extrem de jegosi…

  3. Oare asta-i idiot din nastere sau a facut vreo scoala speciala pentru asta ? Pai bine mai nenorocit nesimtit ce esti, „„În Germania un deputat nu poate fi urmărit judiciar și discipliniar din cauza votului sau a unei declarații făcute în Bundestag”, dar ce aici a fost carerva urmarit pentru vreun vot in parlament sau pentru vreo luare de pozitie politica ? Nu nemernicule, aici umbla DNA-ul sa va aresteze pentru hotii, spagi si tot felul de alte faradelegi la care sinteti campioni. Strict pentru asta. Idiot ca si el este cel care il va mai vota pe dobitocul asta, monument de nesimtire. Eu si prietenii mei sigur nu !

  4. Petrisor senator daca ar fi dupa mata (constitutia paterna nemteasca) finisorul tau inpreuna cu consoarta doctor afacrista (Nicoara) care a dat tunuri la casa de asigurari de sanatate, impreuna cu Busuloi, la fel de mare mediocru doftorel, ar fi trebuit arestata de DNA, ori ba??

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.