379 de milioane de lei, bugetul judeţului Timiş pe 2016. Vezi cum...

379 de milioane de lei, bugetul judeţului Timiş pe 2016. Vezi cum se vor împărţi banii şi ce promisiuni există pentru finanţarea Spitalului de Copii

0
DISTRIBUIȚI

cjt01_resize

Este oficial, aleşii judeţeni au votat astăzi împărţirea bugetului judeţului Timiş, care are o valoare de 379 milioane de lei. Din aceştia, nu mai puţin de 64 de milioane de lei au fost alocaţi pentru învăţământ, 40 pentru cultură și 162 de milioane de lei pentru pentru asistenţă socială. 12.5 milioane de lei au mers la locuinţe şi dezvoltare publică, 46,8 milioane de lei au mers la transporturi şi nu mai puţin de 42,3 milioane de lei au fost atribuiţi pentru drumuri, din fonduri proprii ale CJT şi din împrumuturi.

Printre marile proiecte care vor fi finanțate se numără amenjarea unei parcări subterane, chiar in spatele cladirii Palatului Administrativ, lărgirea la patru benzi de circulație a drumului ce leagă Timișoara de Moşnita Nouă, achiziţionarea de obiecte pentru amenajarea Muzeului Viu de la Muzeul Satului Bănăţean sau întocmirea documentaţiei pentru un Muzeul Militar în Piaţa Libertăţii, amenajarea unui punct muzeal la City Business Centre, consolidarea clădirii Muzeului Banatului, mutarea Clinicii de Psihiatrie de pe strada Iancu Văcărescu la marginea comunei Giroc, în fosta Unitate Militară, achiziționarea a două autosanitare pentru Serviciul de Ambulanță al Județului Timiș, dar întocmirea documentației pentru construirea unei maternități lângă Spitalul Județean.

La finalul plenului, după ce proiectul a fost votat în unanimitate, Bojin a declarat că „s-a văzut că votul l-au dat pentru un proiect care este foarte bine făcut, foarte bine gândit şi după atâţia ani de administraţie pot spune acest lucru.


Mi-am dorit foarte mult ca acest proiect să treacă, au fost mici dorinţe personale de a face demonstraţii în faţa dumneavoastră. Mă bucur că anul acesta vom avea un buget care merge cu cei mai mulţi bani către Sănătate (n.r – 8,2 milioane de lei pentru Spitalul Județean), către Infrastructură și sigur către Învățământ. Ați văzut că avem prinsă și construirea Liceului Speranța 3,2 milioane de euro, care îl vom construi noi să nu mai existe tergiversări și posibilități de amânări, de asemenea cumpărarea școlii Ciumăgeanu. (….) În acest an putem discuta așadar de două construcții reparate modernizate și aduse la condiții de siguranță totală”.

Mai mult, Bojin spune că Ministerul Sănătăţii va aloca şi în acest an bani pentru Spitalul de Copii din Timişoara, unde momentan se contruieşte o nouă aripă, cu bani proveniţi în mare parte de la bugetul Timişoarei. „Așa am vorbit acum zece zile cu domnul ministru Săndesc despre posibilitatea celor două unități spitalicești care sunt în grija ministerului, respectiv Spitalul de Oncologie și maternitatea pe care vrem să o facem la Casa Austria, unde noi suntem racordați pentru realizarea lui. Promisiunea domnului Săndesc a fost că vor fi alocați și bani pentru Spitalul de Copii așa cum au fost alocați și anul trecut, cel puțin cele cinci milioane care au fost și anul trecut și acum doi ani. În condiții normale, eu cred că se vor aloca bani și pentru «Louis Țurcanu», pentru că este o clădire păstorită de Ministerul Sănătății”, a completat Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.