CH Poli începe anul cu restanțe către jucători, dar și cu speranțe....

CH Poli începe anul cu restanțe către jucători, dar și cu speranțe. Ce spune președintele Ioan Silviu Doboși despre rezolvarea blocajului financiar caracterizat ca fiind ”o decizie politică”

0
DISTRIBUIȚI

CH Poli Steaua (14)

Handbaliștii alb-violeți au revenit de ieri în sală pentru pregătirea părții a doua a sezonului. Timofte și compania nu sunt foarte fericiți după ce în acest sezon au văzut doar un salariu și o primă la final de an din cauza blocajului financiar. Astăzi, președintele Ioan Silviu Doboși a vorbit despre planurile lui CH Poli de a se redresa financiar cu ajutorul noului SCM (Sport Club Municipal), dar și speranța că vor fi deblocate sumele dinspre CJ Timiș.

Poli a încheiat anul 2015 pe locul 8 în Liga Națională, o realizare în condițiile din toamnă. ”Rămânem fideli obiectivului de play-off. Din punct de vedere administrativ luna decembrie a fost încărcată. Avem un susținător alături, Sport Club Municipal. Azi voi avea o întrevedere cu domnul Radu Țoancă pentru a definitiva anumite proceduri în ceea ce privește modul de desfășurare a lucrului în continuare. Și ceea ce pot să spun, că, pe fondul vicisitudinilor pe care le-am întâmpinat în prima parte a campionatului, echipa a dovedit că are caracter …și cultura e afectată de o rezoluție nefericită. Au trecut șase luni de zile și de la acea rezoluție care a fost contracarată de o contestație din partea CJT și CLT, nu avem un răspuns încă. Ceea ce a îngreunat activitatea. De ce să nu o spunem, mi se pare nepotrivit… ar fi putut să stabilească un drum clar în ceea ce privește sportul”, a declarat Ioan Silviu Doboși, președintele CH CSU Politehnica.

Jucătorii de la CH Poli au primit doar un salariu și prima pentru victoria cu Steaua după o toamnă cu buzunarele goale. ”Nu pot decât să apreciez atitudinea jucătorilor. E un grup foarte unit. Personal și eu sunt nemulțumit de situație, suntem într-un context care ne excede poziția noastră.


E o decizie politică, să spunem direct. Sunt și stări de nemulțumire în rândul jucătorilor. Am reușit să facem plăți în luna noiembrie și decembrie. E nevoie de această colaborare (SCM)”, a precizat Ioan Silviu Doboși.

Timișorenii speră ca restanțele să fie rezolvate fie prin sponsorizări, fie printr-un răspuns favorabil, în cele din urmă, la contestația făcută la Curtea de Conturi. Nu există însă termen când ar putea veni acest răspuns. ”Suntem în tratative cu mediu privat, asta va fi soluția. Așteptăm finalul lunii ianuarie. Așteptăm și rezoluția Consiliului Județean. Există posibilitatea să rezolvăm o parte din problemele financiare. Nu e vorba de plăți retroactive… În condițiile în care contestațiile se vor rezolva favorabil se pot plăti”, a explicat președintele lui CH Poli.

Milosevic, fără internaționali

CH Poli are absențe importante la începutul pregătirii. Cristi Fenici și Demis Grigoraș sunt la lotul României, pentru care au evoluat în amicalul cu Serbia (scor 30-30). Primul a marcat cinci goluri, al doilea unul. Azi, cei doi înfruntă Finlanda în preliminariile CM 2017. De asemenea, portarul Zlatko Daskalovski e la naționala Macedoniei, pentru care va evolua la Europene începând de săptămâna viitoare. O altă indiponibilitate e cea a lui Iulian Halcă, interul s-a operat la finele lui decembrie.

”În acest an avem obiectivul nostru de a fi în primele opt. Toți cei din club, jucătorii, tragem pentru acest obiectiv. Am avut ghinion în ultimele partide, puteam avea cel puțin trei puncte în plus. Dar am arătat caracter. În acest an muncim mult, nu sunt mulțumit ca antrenor că nu am toți jucătorii aici”, a spus Pero Milosevic, tehnicianul alb-violeților.

CH Poli și-a propus cel puțin cinci amicale în perioada de pauză de la campionat. Pe 15 și 16 ianuarie e programată o dublă cu Oradea, există posibiltatea să fie întâlnită și Reșița în loc de un al doilea meci cu bihorenii. Pentru 22 și 23.01 adversarii sunt Turda și Oroshaza iar pe 27 și 28 ianuarie se dispută o dublă cu Metaloplastika Sabac. Primul meci oficial din 2016 va fi pe 4 februarie, când Baia Mare sosește la Timișoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.