Primarul Nicolae Robu, acuzat că a amenajat pieţele Libertăţii şi Unirii „precum...

Primarul Nicolae Robu, acuzat că a amenajat pieţele Libertăţii şi Unirii „precum bucătăria lui de-acasă”. Vezi ce polemici a născut sondajul lansat de edil pe Facebook

0
DISTRIBUIȚI

prt fb robu

A doua zi din noul an a fost un bun prilej ca primarul Timişoarei, Nicolae Robu, să reia comunicarea virtuală cu fanii săi de pe Facebook. Astfel, urmare a unor poze făcute de un fotograf în Piaţa Libertăţii, edilul a pornit un sondaj prin care cerea “dacă vă place cum arată Piața Libertății în noua ei înfățișare, clicuiți Like. Dacă nu vă place, postați textul „Dislike! Numărați-ne, să vedeți câți suntem! Puțini, dar măcar mereu aceiași!” :)))” Peste 2.000 de persoane au dat like la pozele postate de Robu, ca semn că noua înfăţişare a pieţei este pe placul lor. Însă, printre cei care au răspuns la sondaj au fost şi mulţi nemulţumiţi care au refuzat să respecte indicaţiile edilului şi au postat texte puţin mai elaborate decât recomandatul “dislike”, pentru a-şi argument opiniile.

“Am început în forță dând „like”, dar am mari rezerve privind calitatea lucrării din centrul istoric și mă refer la cum sun puse pavelele. Sunt locuri unde fuşăreala se vede foarte clar. Apoi, criblura aceea dintre pavele iese pe-afară și rămâne loc liber între pietre, loc pentru gunoaie etc. Azi, în Piaţa Libertății, parcă a ieșit în evidență acest lucru, dacă până acum l-am remarcat doar pe străzile lucrate. Pe alocuri pavelele sunt puse „la foc automat” și deja și-au modificat poziția. Nu am încredere în acest capitol al lucrării, dar sper să mă înșel, sper că poate se „mai așează” sau nu știu, poate așa a fost gândită lucrarea. Eu compar cu piatra pusă în zonă Lipscani, la Bancă Națională și cred că e diferență de calitate.


Cred, repet, că așezarea pietrelor gri a fost fuşărită, apoi e vorba și de finisaj, capitol care întotdeauna a scos în evidența superficialitatea specifică nouă, superficialitate care în condițiile unor verificări riguroase, a unui control permanent, așa cum se aplică în Occident, nu mai e posibilă. Cred că dacă veți lasă așa problemă nu va fi bine!”, a atenţionat un cititor.

Un alt utilizator Facebook a scris că „penibil arată. Îmi doresc că toți cei care au scris dislike să meargă la vot și să nu va ofere șansa unui nou mandat. V-ați bătut joc de imaginea orașului și luați și timișorenii peste picior. De la un edil ne așteptăm măcar la un strop de educație dacă nu la altceva”.
Prin alt comentariu se sublinia că „subscriu feedback-urilor negative de mai sus și pe langă că n-aș vrea să vă jignesc, refuz să cred că dvs, un IT-st cu orizonturi lărgi, aveți totuși așa idei kitschioase în ceea ce privește designul! Cum ați putut distruge într-un an minunăţiie de piețe, (Libertătii & Unirii) folisind atâția amar de bani și resurse, pretinzând că sunt de „nivel European”? Să vă mai amintesc aici și de cele două statui (ciudăţenii) de speriat copiii, dispuse…una la ieșirea din Unirii spre Florimund Mercy, alta în Libertătii în față PNȚCD? Care-i menirea unui edil, să-și transforme (precum bucătăria lui de-acasă) urbea, sub pretextul că a investit în beneficiul cetăteanului? Cine v-a mandatat să #ciuntiți cele două Piețe fără o consultare populară în prealabil? Unde-s spațiile verzi de-odinioară? Sper să dați socoteală pentru deciziile luate în detrimentul #Cetăteanului!!!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.