RĂZBOIUL MAFIOT între pedelişti pentru spaţiile din aeroportul Timişoara: „Mă cac pe...

RĂZBOIUL MAFIOT între pedelişti pentru spaţiile din aeroportul Timişoara: „Mă cac pe Oancea ăsta”. Vezi cine i-a invocat pe Emil Boc şi Anca Boagiu

0
DISTRIBUIȚI

alin popoviciu langos gura

Un adevărat război s-a purtat în interiorul PD-L pentru spaţiile comerciale de la aeroportul „Traian Vuia” Timişoara, după ce s-a aflat că firma care deţinea cel mai mare spaţiu va intra în insolvenţă, reiese din rechizitoriul prin care DNA Timişoara l-a trimis în judecată pe deputatul PNL, fost PDL, Cornel Sămărtinean. Alin Popoviciu, deputat PDL şi Constantin Ostaficiuc, preşedinte al PDL Timiş şi al Consiliului Judeţean Timiş în 2010, au pus la cale un plan de preluare a spaţiilor cu sprijinul lui Cornel Sămărtinean, proaspăt numit la conducerea instituţiei şi au intrat în conflict cu Viorel Oancea, la vremea respectivă secretar de stat pentru politica de apărare şi planificare în Ministerul Apărării Naţional. Nora lui Oancea avea închiriate mai multe spaţii comerciale în aeroport. Contractele firmei norei lui Oancea au expirat şi acesta dorea prelungirea lor.

Pentru a-şi ascunde urmele, Ostaficiuc şi Popoviciu i-au cerut partenerului lor de la San Marzano SRL, Horaţiu Moruţ, să folosească pentru a intra în aeroport o altă societate comercială. Aşa s-a ajuns ca Art Packs SRL, firmă deţinută iniţial de Moruţ, să se transforme în Trivest Bakery SRL, iar asociaţi au devenit Iga Cristian Paul, verişorul deputatului Popoviciu şi Pirtea Anca Ioana, angajată la firma lui Moruţ, aceasta declarând în timpul audierilor de la DNA că a intrat în firmă doar pentru a-l ajuta pe Popoviciu, la solicitarea lui Moruţ. După ce au ajuns să controleze Trinvest Bakery, Popoviciu şi Ostaficiuc i-au transmis lui Moruz că îl exclud din afacere pentru că i-ar fi furat în San Marzano SRL.

A început un adevărat război între cele două tabere din PDL Timiş pentru spaţiile din aeroport, Sămărtinean informându-i pe Popoviciu şi Ostaficiuc în permanenţă de demersurile lui Oancea. Ostaficiuc chiar l-a chemat pe Oancea la sediul Consiliului Judeţean Timiş pentru negocieri ca nora să-şi „revizuiască” din pretenţiile legate de spaţii. Anchetatorii au interceptat mai multe discuţii telefonice în care deputatul PDL îl instruia pe Sămărtinean cum să acţioneze şi ce să-i spună lui Oancea. La un moment dat, Popoviciu i-a spus „Hai, rezolvăm problema aia, mă? […] Aia din aeroport, care am zis, nu!? […] Păi hai, că a zis Costi, că hai să vadă ce sânge în pix ai”.

În timpul unei discuţii cu Sămărtinean, Viorel Oancea s-a arătat extrem de nemulţumit pentru că a dat bani în campanie, dar acum nu mai prinde nici măcar un contract de închiriere pentru spaţiile comerciale din aeroport, ameninţând în alte discuţii că dacă trebuie va merge la ministrul Anca Boagiu sau chiar la premierul de atunci Emil Boc. „Adică, nu mă, ţi-am zis încă o dată şi i-am zis şi lui Costi. Zic adică nu au dat-o pe noră-mea pesediştii, peneliştii când am plecat de la ei […] şi zic mă dau colegii mei afară? Îmi dau ăsta? Că vorba aia, am cheltuit o grămadă de bani cu campania şi toate astea şi nevastă-mea lucrează de numa’ numa’ la partid şi acuma vorba aia, tot pe ăştia care muncesc? […] Dar, că vorba aia, şi noră-mea a făcut acolo împrumuturi pentru să-şi ia maşină, să aducă marfă şi asta.


Păi măcar până trece asta, că are pe trei ani leasingul ăla. Păi să n-o f… acuma şi numai de asta, că i-am zis lui Costi duminică, sâmbăta trecută, înainte de a pleca în concediu. I-am zis măi, nici nu se pune problema, sunt colegul vostru şi am şi eu o funcţie în partid, am şi eu o ăsta, păi dar pe mine mă şuntaţi?”, se întreba Oancea nervos.

Ostaficiuc şi Popoviciu nu au cedat presiunilor lui Oancea şi au susţinut că spaţiile trebuie să ajungă la cineva influent din Bucureşti, pentru a masca proppriile interese. „„Am fost am mâncat cu Costi acum […] am povestit, tot am…Vezi că m-a căutat băiatul lui ăsta al nostru, Oancea. Şi i-am spus băi, deci alea de sus îţi rămân. Ăla de jos, uită-l (discuţia priveşte spaţiile aflate la parterul şi etajul aeroportului – s.n.)! Păi cum, că acum, că eu le-am ţinut şi pe vremea PSD (inculpatul Popoviciu referindu-se la ceea ce i-ar fi replicat fiul martorului Oancea Viorel, respectiv că a reuşit să păstreze contractul de închiriere a spaţiilor comerciale şi în perioada în care la putere era un alt partid politic – s.n.) Bă, nu înţelegi? Deci eu îţi spun direct, da? E cineva care e mult mai tare decât cine vrei tu. Şi de aici, şi de unde vrei tu. E un tip din Bucureşti. Foarte tare. Care am mult mai multe lucruri. Aşa că, dacă vrei aşa, bine (se referă la faptul că i-ar fi transmis ultimativ fiului martorului Oancea Viorel că nu are altă opţiune decât să accepte ceea ce i-ar mai „oferi” inculpaţii Ostaficiuc şi Popoviciu, din spaţiile aflate în incinta aeroportului – s.n.). Şi spune-i la taică-tu, înţelegi, să nu-l mai ameninţe pe Cornel, că-l ameninţă aiurea. Şi din contră, numai îşi face rău. Ţi-o spun prieteneşte şi ca să nu, pentru că Cornel spune lucrurile astea”, îi povestea Popoviciu lui Sămărtinean într-o discuţie redată în rechizitoriul în care fostul director al aeroportului a fost trimis în judecată de DNA.

Pentru a dovedi că este alături de Ostaficiuc şi Popoviciu, Sămărtinean a afirmat într-o discuţie telefonică „Mă cac pe Oancea ăsta”, iar în alta încerca să sublinieze că face tot ce e posibil „Deci intenţiile mele tot timpul or fost pozitive, şi el s-o supărat!? (Ostaficiuc, s.n.) […] Dar câteodată nu ştii cum să faci, nu ştii cum să le…mai ales după toate poveştile alea (referindu-se şi la presiunile exercitate asupra sa de către martorul Oancea Viorel – s.n.) […] Futu-i mama mă-sii, adică sper să…dimpotrivă, că la un moment dat, na, nu-i ok. Nu-i ok, dar apoi intenţiile mele tot timpul or fost pozitive, ştii!”.

Pentru că nu se încheiau contractele cât de repede îşi dorea tandemul pedelist, Popoviciu i-a transmis din nou lui Sămărtinean mesajul şefului de partid ” „A zis < Bă Aline, bă Aline, dacă avea>, ştii ce mi-o zis <dacă avea sânge în pix, era rezolvată de mult. Venea Oancea la mine, se plângea cât voia el şi îi ziceam, domne, asta e, nu am ce să mai fac>. Zice <Aia înseamnă să ai sânge, nu să îl trimiţi pe Oancea săptămânal la mine la birou să se plângă> că zice <Eu din calitate de preşedinte, mi-e mai greu şi e mai complicat să-i spun> zice <El trebuia să o facă direct acolo şi ăla să vină după aia să se plângă că o făcut Cornel, că uite ce i-o făcut şi nu ştiu ce>, zice <Atunci se vede că ai sânge în pix, nu noi în fiecare săptămână tot ăla, e tot la mine la uşă> zice <M-o sunat acum de zece ori cât am fost la Bruxeles, nu i-am răspuns niciodată> zice <M-am săturat eu. Ce să-i spun? Că nu? Când ai sânge, o faci de la cap la coadă. Nu trebuie să pasezi răspunderea la cine, la cine, la preşedinte, ca să mă sune pe mine. Că dacă o făcea mă suna Gabi Oprea şi-mi spunea băi…Bă Gabi, n-am ce să mai fac. Asta e, e târziu!”.

Citeşte mâine cum s-au trucat licitaţiile pentru spaţiile de la aeroportul „Traian Vuia” din Timişoara. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.