S-a stabilit calendarul evaluărilor naționale pentru micuții de-a II-a, a IV-a și...

S-a stabilit calendarul evaluărilor naționale pentru micuții de-a II-a, a IV-a și a VI-a. Câți elevi din Timiș susțin aceste examene

0
DISTRIBUIȚI

elevi-640x434

Nu doar elevii de clasa a VIII-a sau care termină liceul vor fi evaluați în acest an, ci și micuții de-a II-a, a IV-a și a VI-a. Din județul Timiș, aproximativ 15.000 de prichindei vor intra în febra examenelor. Recent, Ministerul Educației a publicat metodologia de organizare și desfășurare a Evaluărilor Naționale pentru acești școlari.

Conform calendarului, evaluările vor avea loc în perioada 23 mai – 10 iunie, după cum urmează: clasa a VI-a (23 mai: Limbă şi comunicare, 24 mai: Matematică şi ştiinţe); clasa a IV-a (30 mai: Limba română, 31 mai: Matematică, 2 iunie: Limba maternă) și clasa a II-a (Limba română: 6 iunie – scris şi 7 iunie – citit; Limba română pentru minorităţile naţionale – scris/citit: 7 iunie; Matematică: 8 iunie; Limba maternă: 9 iunie – scris şi 10 iunie – citit).

Micuții vor susține examenele în sălile de clasă în care învață, iar lucrările vor fi corectate de dascăli care predau în școlile în care elevii sunt înscriși.


„Rezultatele obţinute la aceste evaluări nu se înregistrează în catalogul clasei şi sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin elaborarea planurilor individualizate de învăţare, consemnarea în portofoliul educaţional al elevului, respectiv informarea părinţilor/reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate”, transmite Ministerul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.