IGPR: Peste 1.300 de persoane preluate din străinătate, în 2015, în baza...

IGPR: Peste 1.300 de persoane preluate din străinătate, în 2015, în baza mandatului european de arestare și extrădare

1
DISTRIBUIȚI

catuse 1

Pe parcursul anului 2015 au fost difuzate 1.520 de semnalări privind persoane căutate în baza unui mandat european de arestare emis de România, iar 1.329 au fost preluate din străinătate – cele mai multe urmărite la nivel internațional, informează Inspectoratul General al Poliției Române.

„Referitor la activitatea de urmărire internațională prin canalul SIS — SIRENE, pe parcursul anului 2015, au fost difuzate 1.520 de semnalări privind persoane căutate în baza unui mandat european de arestare emis de România.


Activitățile desfășurate s-au concretizat în soluționarea cu succes a unor cazuri importante, ca urmare a schimburilor de informații efectuate între Biroul Național SIRENE și cele din celelalte state. În ceea ce privește activitățile de predare în baza mandatului european de arestare și extrădare a persoanelor urmărite internațional, precum și transferul în vederea continuării executării pedepsei al persoanelor condamnate în străinătate, în anul 2015, la nivelul C.C.P.I., au fost preluate din străinătate 1.329 de persoane (cele mai multe urmărite la nivel internațional)”, se arată într-un comunicat transmis de IGPR.

Potrivit sursei citate, cele mai multe persoane au fost extrădate din Italia (23,6%), Spania (16,63%), Germania (13,32%) și Franța (9,78%). Pe de altă parte, au fost predate 570 de persoane din România în alte state (majoritatea urmărite internațional), cele mai multe dintre acestea fiind predate către Germania (22,80%), Italia (16,49%) și Franța (14,91%).

„În cadrul activităților de combatere a criminalității transfrontaliere, în anul 2015, ca urmare a cooperării polițienești derulate prin canalul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională al Inspectoratului General al Poliției Române, au fost realizate 11.918 rezultate pozitive în România și 5.708 rezultate pozitive în străinătate. Totalul mesajelor procesate de Biroul Național SIRENE a fost de 128.884”, mai spune IGPR în comunicat.

1 COMENTARIU

 1. MERCI, ma unge la inima… dar tot mai sint…
  iar cei prinsi, si au ascuns miliardul si dupa ce vor ispasii pedeapsa, vor traii bine merci…
  si mai ales nu sint prinsi toti cei ce TREBUIESC PRINSI… caci unii dintre TOTI sint legal in limegalitate sau intr o ilegalitate legalizata…!
  hmmm…
  sa auzim de bine si ca se curata lumea de putreziciuni…!
  cind ticalosia merge departe, frica ticalosilor isca conflictele cele mai mari…
  iar multi sint chiar si protejati… de catre comandorii care le au dat ordinele ticalosiilor…!
  anarhia pleaca de sus in jos…! iar lasitatea si minsiuna, hotia si digresiunea cu simulari si disimulari sinttoate prezente in lumea noastra de azi…! sintem la portile infernului…!
  NON NOBIS DOMINE NON NOBIS SED NOMINI TUO DA GLORIAM… !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.