Informatica Timișoara se pregătește de derby-ul cu Reșița în efectiv redus. Ce...

Informatica Timișoara se pregătește de derby-ul cu Reșița în efectiv redus. Ce spune antrenorul Robert Lupu despre negocierile pentru un jucător de la ACS Poli

0
DISTRIBUIȚI

Informatica csms (21)

Formația timișoreană de futsal revine luni pe parchet cu ocazia Derby-ului Banatului din Liga I, acasă cu Muncitorul Reșița. Antrenorul-jucător Robert Lupu nu are o misiune ușoară, e lipsit de aportul internaționalilor sârbi, aflați la Euro 2016, și se confruntă cu câteva accidentări. Echipa de pe Bega rămâne însă favorită, transferând în această iarnă nume importante chiar de la cărășeni.

Informatica a avut pauză după amânarea duelului la vârf cu Tg. Mureș, dar revine tot într-un meci tare. În tur ”gospodarii” au cedat la mare luptă în ”Polivalenta” reșițeană, scor 1-3. Timișorenii au probleme pentru că nu pot miza printre alții pe titularii Janjic și Rakic, aflați la turneul final din țara vecină. La fel e și cazul lui Miloejvic, transfer neoficializat încă. ”E un adversar care s-a dovedit destul de dificil în prima parte a campionatului. Un meci foarte dur. E un derby al Banatului.


Noi ne dorim să câștigăm cu fiecare echipă. Chiar ne dorim o prietenie cu ei, pentru că sunt și ei bănățeni. Am disputat amicale, ne-am ajutat astfel. E un meci care vine pe fondul plecărilor la națională și care lipsesc. Mai avem accidentări. Adi Călugăreanu, eu mai am probleme la colateral. Suntem cumva 5-6 apți, încercăm să mizăm pe noii veniți, cei de la Reșița, chiar și pe Dochița și Dumitru. Sperăm să fie un meci bun și să câștigăm cele trei puncte”, a declarat tehnicianul Robert Lupu.

Măcar un străin și Boldea, în vizor

Lupu a confirmat că a purtat discuții pentru unul dintre fotbaliștii trași pe linie moartă la ACS Poli, Cristian Boldea. ”Am discutat cu Boldea înainte de startul pregătirilor. Mi-a spus că e sub contract cu ACS Poli, va încerca să rezilieze și mă va suna. Se pare că nu a reușit. Ar veni până în vară, eu zic că are calități de Liga I”, a specificat Lupu. Acesta urmărește încă o întărire de ”afară”: ”mai trebuie să facem cel puțin un transfer, un jucător cu experiență. Va fi un sârb sau un brazilian nou, suntem în tratative”.

Unul dintre oamenii pe care Lupu se va baza cu siguranță luni e portarul Vlad Iancu. ”E al doilea derby bănățean pentru mine, e un meci greu având în vedere orgoliile care sunt. Au venit și doi băieți de la Reșița, va fi un meci mai dur, bărbătesc. Având în vedere că nu avem cei doi sârbi de la națională și avem indisponibilități, va fi greu. Dar încercăm să câștigăm”, a spus și Vlad Iancu.

Informatica i-a luat pe Sile Giurcanu și Vali Ilaș de la Muncitorul în această iarnă. Jocul dintre cele două bănățene va fi luni, de la ora 18.00, în Sala ”Constantin Jude”. Timișorenii sunt pe 2, acum, cu un joc în minus, la trei puncte de liderul Deva. Reșițenii ocupă doar poziția a 9-a în Liga I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.