Inspectoratul Şcolar Timiş le vine de hac părinţilor care şi-au făcut viză...

Inspectoratul Şcolar Timiş le vine de hac părinţilor care şi-au făcut viză de flotant ca să-şi înscrie copilul în clasa zero la o şcoală de elită din Timişoara. Ce măsură a luat

0
DISTRIBUIȚI

clasa-pregatitoare

Părinţii din Timişoara nu vor mai putea să-şi înscrie copilul în clasa pregătitoare la o şcoală de elită din oraş, chiar dacă au domiciliul în apropierea unităţii de învăţământ sau şi-au făcut viză de flotant în zonă. Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş, a anunţat că la Liceul Pedagogic „Carmen Sylva” din Timişoara, una dintre cele şase şcoli „vânate” de părinţi, pot fi înscrişi chiar şi copii care locuiesc în Dumbrăviţa. Asta pentru că unitatea de învăţământ este fără cirscumscripţie şcolară. Prin urmare, pentru anul şcolar următor sunt propuse doar două clase zero în care pot învăţa cel mult 50 de copii. Numărul nu poate fi depăşit, la fel cum s-a întâmplat în anii precedenţi.

Nu mai puţin de 175 de copii au fost înscrişi în şapte clase pregătitoare, anul trecut, la Liceul Pedagogic, deşi iniţial reprezentaţii şcolii au propus doar patru clase.


Din cauza numărului prea mare de copii care aveau domiciliul pe străzile arondate şcolii, Inspectoratul Şcolar Timiş a fost obligat aproape să dubleze numărul de clase.

„La Liceul Pedagogic, doar două clase au fost propuse. Ne aşteaptă o perioadă foarte agitată, anul trecut am avut şapte clase. Anul acesta, Liceul Pedagogic este fără circumscripţie şcolară, ceea ce înseamnă că înscrierea se va face pe baza unor criterii specifice. Vrem să le spunem părinţilor de la bun început că acestea sunt criteriile de acces, acestea sunt regulile şi sunt foarte transparente. Sunt date nişte punctaje, iar la final, dacă rămân locuri libere, va fi o modalitate transparentă de a selecta copiii”, a declarat Aura Danielescu.

Potrivit inspectorului şcolar general al judeţului Timiş, dacă nu s-ar fi luat măsura introducerii acestor criterii specifice, se ajungea în situaţia ca din cauza lipsei de spaţiu, şi elevii de clasa a III-a sau a IV-a să vină la cursuri după-amiaza. În acest moment, se stabilesc criteriile specifice pe baza cărora elevii vor fi admişi în clasa pregătitoare la Liceul Pedagogic din Timişoara. „În acest an, la Liceul Pedagogic poate avea acces şi un copil din Dumbrăviţa, dacă îndeplineşte acele criterii specifice. Am putut introduce această măsură doar la Liceul Pedagogic pentru că în metodologie scrie că pot să nu aibă cirscumscripţie şcolară liceele pedagogice sau vocaţionale”, a mai precizat Aura Danielescu.

Aproximativ 260 de clase pregătitoare sunt propuse în judeţul Timiş pentru anul şcolar următor. Înscrierile în învăţământul primar vor începe la sfârşitul lunii februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.