Lupta orgoliilor din consiliul local se lasă cu urmări. Vezi ce proiecte...

Lupta orgoliilor din consiliul local se lasă cu urmări. Vezi ce proiecte importante au fost afectate de disputele din plen

0
DISTRIBUIȚI

robu-urla-microfon-clt

Nu mai puţin de trei proiecte importante pentru Timişoara au ajuns ieri pe masa aleşilor din Consiliul Local Timişoara, două dintre ele însă fără vreun rezultat. Este vorba despre introducerea tichetelor ca modalitate de plată pentru Timpark, mutarea pieţei de animale din zona Bălcescu în locaţia de lângă Casa de Cultură şi extinderea cu un an de zile (n.r – până în ianuarie 2017) a termenului până la care toate taxiurile din Timişoara trebuie să fie vopsite în alb. Pentru că plenul a durat nu mai puţin de cinci ore şi nu a fost deloc lipsit de conflicte, datorate în mare parte discuţiilor pe tema împărţirii banilor în noul buget din 2016, la final, nervii aleşilor PSD au fost întinşi la maximum.

Plata cu tichete a parcării în sistemul Timpark a picat la vot, după ce primarul Nicolae Robu, deși simplu invitat la ședința de plen, nu s-a sfiit să susțină un discurs în cadrul căruia a acuzat că adepții unei asemenea strategii sunt înapoiați în ceea ce privește evoluția tehnologiei.


Robu a făcut apel și la vizitele sale din străinătate, în locații precum New York, spunând că trebuie să fim la fel de civilizați ca și locuitorii de acolo, în condițiile în care Timișoara are încă străzi neasfaltate și fără canalizare.

Proiectul de mutare a pieței de animale și cel legat de taxiuri au fost pe lista suplimentară. În vreme ce prelungirea datei până la care mașinile să fie vopsite a fost votată în haos total, din cauza acuzelor primarului Nicolae Robu care a jignit grupul PSD, acuzând că luptă împotriva intereselor Timișoarei, proiectul cu mutarea pieței nu a mai fost supus la vot, pentru că social-democrații au părăsit ședința nemulțumiți de faptul că primarul Nicolae Robu nu vrea să le ceară scuze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.