ALDE Timiş, amendat pentru un banner lipit pe geamul sediului bibliotecii din...

ALDE Timiş, amendat pentru un banner lipit pe geamul sediului bibliotecii din Piaţa Libertăţii, după ce a primit aprobare de la PMT

0
DISTRIBUIȚI

varujan vosganian petru ehegartner

Acuze dure făcute de conducerea ALDE Timiş la adresa Primăriei Timişoara şi a Poliţiei Locale. În urmă cu câteva săptămâni, ALDE Timiș și-a deschis o bibliotecă în vechiul sediul al PC Timiș situat în Piața Libertății, în clădirea primăriei vechi. Pentru a putea semnaliza biblioteca, partidul a depus o cerere de amplasare a unei imagini publicitare la Direcțiea Fiscală și a primit o decizie de impunere pentru suma de 100 de lei pe an cu permisiunea de a lipi afișul pe geam. În urmă cu circa o săptămână, primarul Nicolae Robu a anunțat că dorește să impună reguli noi pentru firmele care au activitate în centrul orașului, urmând ca acesta să fie obligate să aibă sigle și reclame luminoase care să respecte anumite norme.


Astăzi, copreședintele ALDE Timiș, senatorul Petru Ehegartner, a ieșit în fața presei pentru a declara că formațiunea pe care o conduce a fost șicanată de poliția locală ,care imediat după lipirea afișelor a venit la sediu și a cerut ca afişele să fie date jos în două ore aplicând şi o amendă, cu toate că pentru asemenea afişe nu era nevoie de aprobare de la Urbanism, dat fiind faptul că nu se amplasau pe clădire, ci pe geam.

„Mie mi se părea corect şi insituţional să primesc o adresă prin care să se retragă autorizaţia dată. Am înţeles că avem deja şi o amendă pe rol, dacă e cazul o să v-o prezint deşi mi se pare absurd. Dacă un document care iese din primărie poate fi retras fără niciun pic de responsabilitatea celor care l-a emis, mi se pare o chestie arbitrară şi nu mi se pare normal ca primăria să procedeze de o asemenea manieră”, a declarat Petru Ehegartner.
Consilierul local Nistor Geană a declarat că „noi am fost la Direcţia Fiscală să cerem aprobare. Noi am pus pe geam, nu pe clădire şi le-am spus ce vreau să fac. Ei mi-au dat autoimpunere de publicitate pe geam şi mi-au dat un formular tipizat în două exemplare prin care ni s-a fixat taxa de 100 de lei pe an. Ei direct au venit şi au făcut scandal trebuiau să purtăm o discuţie”. Ehegartner a comentat şi că până cu puţin timp în urmă Universitatea de Vest, care funcționează în aceeași clădire, avea un banner pe clădire şi nimeni nu a avut nimic de obiectat şi că bănuieşte că la mijloc e vorba de o chestiune politică. Poliţia Locală nu a putut oferi detalii despre caz, cerând PRESSALERT.ro să facă o solicitare în scris, în condiţiile

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.