IMPRESIONANT Dopurile strânse de timișoreni pentru o cauză nobilă au scos din...

IMPRESIONANT Dopurile strânse de timișoreni pentru o cauză nobilă au scos din casă un bărbat care de doi ani nu a mai ieșit afară. Cum poți da o mână de ajutor pentru a schimba o viață

0
DISTRIBUIȚI

dopuri pentru o cauza

„Fiecare dop contează…fiecare om contează” – acesta este sloganul unei campanii inedite lansate, în urmă cu câțiva ani, la Timișoara. Proiectul reușește să schimbe în bine viața unor oameni condamnați să-și petreacă viața într-un scaun rulant, cu ajutorul persoanelor cu suflet mare care strâng și donează…dopuri. Ideea de a iniția „Dopuri…pentru o cauză” îi aparține timișoreanului Octavian Stana, de profesie inginer. Acesta anunță că, la sfârșitul lunii februarie, a fost finalizat cu succes cel de-al treilea episod din cadrul campaniei și înmânarea unui scaun cu rotile unui bărbat cu nevoi speciale care avea neapărat nevoie de el.

Este vorba de Nicolae Toșoiu, soț, tată și bunic, care de doi ani de zile nu a mai ieșit din casă. „Acum aproape doi ani au început problemele, când a simțit că nu mai are putere în picioare. După numeroase vizite la medici, aceștia nu i-au găsit un diagnostic exact, dar până la urmă au concluzionat că ar putea fi paraplegie, boala de neuro motor periferic. Episodul a fost finalizat cu succes prin achiziționarea unui scaun cu rotile pentru domnul Toșoiu”, transmite Octavian Stana.

Inițial, banii adunați din vânzarea dopurilor strânse de la oameni erau propuși spre a fi folosiți în a ajuta o tânără de 17 ani din Timișoara care suferea de mai multe afecțiuni.


Fata ar fi avut nevoie de un scaun care ar fi costat 3.200 euro, dar, din păcate, aceasta a suferit un stop cardiorespirator în toamna anului trecut.

dopuri

„Dopuri…pentru o cauză” este o campanie socială și de mediu. Aceasta constă în strângerea de capace de plastic, care sunt duse la un centru de colectare. Iar cu banii strânși se achiziționează un scaun cu rotile sau alte dispozitive medicale pentru oameni aflați în suferință. Pentru că această campanie nu are perioadă limitată de desfășurare, ea a fost împrăștiată pe „episoade”, fiecare episod fiind un caz care se va rezolva.

Din 2012 până în prezent, campania a derulat un număr de trei episoade. Primul episod a avut o perioadă de derulare de un an și jumătate, perioadă în care Octavian Stana a strâns dopuri pentru Raluca, o fată de 19 ani care în decembrie 2013 a primit scaunul de care avea nevoie.

„Campania dorește să ajute cât mai multă lume și astfel s-a extins chiar și la nivel national. În Timișoara sunt un număr de șase puncte de colectare, plus unul în comuna Giroc și unul în comuna Moșnița Nouă. Pe viitor ne propunem să dezvoltăm campania în ceea ce privește modul de colectare și de a găsi o modalitate mai eficientă de a aduce dopurile din țară. Campania „Dopuri … pentru o cauză” dorește să le mulțumească tuturor celor care aleg să strângă dop cu dop și ne ajută să facem viața unei persoane cu nevoi speciale puțin mai frumoasă”, spune Octavian Stana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.