Pesedistul Bîrsăşteanu acuză Primăria Timişoara de lipsă de transparenţă. Ce activitate a...

Pesedistul Bîrsăşteanu acuză Primăria Timişoara de lipsă de transparenţă. Ce activitate a primarului o cataloghează ca fiind „circ ieftin”

0
DISTRIBUIȚI

birsasteanu 13

Candidatul PSD Timiș la Primăria Timișoara, deputatul Florin Bîrsăşteanu, acuză administrația Robu de lipsă de transparență în comunicarea cu cetățenii. Acesta a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că
„încercăm o comunicare deschisă, largă, așa cum, din păcate, nu se mai întâmplă în administrația orașului. Și aici vreau să vă dau un ultim exemplu sau o ultimă mostră de transparenţă şi de comunicare, dumeavoastră ca ziarişti ştiţi foarte bine şi aţi scos în evidenţă de foarte multe ori relaţia administraţiei cu cetăţenii care se desfăşoară prin intermediul mijloacelor de comunicare media. Ştiţi foarte bine că de zece ani, poate şi mai bine, şedinţele de consiliu local se transmit prin mijloacele de comunicare diverse. A fost la început site-ul primăriei, s-au transmis apoi plenurile în direct pe Radio West, a intrat anul trecut şi o televiziune locală. Contractele nu erau sume extraordinare, erau sume absolut modeste, dar prin aceste mijloace cetăţenii reuşeau să fie părtaşi la tot ceea ce se întâmplă în consiliul local.


Nu mai vorbesc de faptul că şedinţele CLT s-au transformat cu timpul într-un circ fără sfârşit în care rolul principal îl are primarul. Care este situaţia acum: nu s-a mai înnoit contractul cu radioul, nici cu televiziunea, nu se mai transmit pe site-ul primăriei, nu se mai votează electronic, se votează cu mâna ridicată,nu mai există un control al sistemului de vot, astfel că tot ceea ce se întâmplă în consiliul local este evidenţiabil numai prin prezenţa dumneavoastră acolo şi a cetăţenilor care şi ei într-un număr restrâns pot să participe la aceste şedinţe. Asta este cred o mostră reală de transparenţă pe care administraţia Robu o dezvoltă şi a dezvoltat-o şi ăsta este nivelul de comunciare pe care administraţia îl realizează. E clar că practic doreşte, din punctul meu de vedere, ascunderea unor poziţii şi a unor lucruri. E clar că se bagă pumnul în gura consilierilor care practic nu mai pot transmite opiniile lor spre cetăţeni, rămânând ca singur comunicator primarul cu celebru său Facebook Tm”.

Întrebat dacă nu i se pare eficiente emisiunile de pe pagina de Facebook a Primăriei Timişoara unde primarul Nicolae Robu este intervievat după reguli clare de „jurnalistele” liberale angajate la PMT în mandatul său, candidatul PSD la Primărie a răspuns că „să mă scuzați, dar nu am văzut nicio emisiune. Am văzut comentariile oamenilor de specialitate și mi-am dat seama că e un circ ieftin, nu am vrut să îmi pierd timpul cu aşa ceva”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.