Colterm se pregătește să ia un nou ÎMPRUMUT după ce a înghițit...

Colterm se pregătește să ia un nou ÎMPRUMUT după ce a înghițit un credit de 80 de milioane lei luat de Primăria Timișoara. Vezi de unde ar putea veni banii

2
DISTRIBUIȚI

colterm (5)

Colterm ar putea contracta un nou împrumut. După ce Consiliul Local Timişoara a aprobat anul trecut un credit de aproximativ 80 de milioane de lei de la Trezorerie pentru plata datoriilor istorice ale societăţii de termoficare, datorii care se ridică la 110 milioane de lei, acum Colterm s-ar afla în tratative cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Ipoteza nu a fost infirmată de primarul Nicolae Robu.

„Conducerea Colterm face diligențe continue pentru a împrumuta de undeva, pentru a lua un credit, pentru că altfel nu se descurcă. Coltermul a fost într-o situație cumplit de critică. Abia am ajuns, cu tot ce am dispus conducerii, dar nu ca autoritate prin prerogativele pe care le am, ci prin discuții – o spun a milioana oară – să facem distincție între lucruri. Eu nu am prerogative să fiu super manager la Colterm, dar sunt reprezentantul cetățenilor și din postura de reprezentant al cetățenilor mă preocupă ce se întâmplă la Colterm și am avut foarte multe discuții cu conducerea Colterm prin care mereu am cerut să se ia toate măsurile care sunt benefice pentru societate încât ea să supraviețuiască, pentru că era falimentară când am devenit eu primar, ce să zic, în pragul falimentului.


Era falimentară, ca și SDM, ca și toate societățile. A ajuns în sfârșit societatea Colterm la un bilanț pozitiv. Dacă lăsam la o parte pietrele de moară istorice, veniturile sunt mai mari decât încasările, asta în condițiile în care din dorința mea de a-mi respecta angajamentul electoral de reducere a prețului la gigacalorie nu s-au făcut majorările de preț care ar fi trebuit făcute urmare a creșterii prețurilor la energia electrică, la gaz mai ales și la cărbune, plus la transport și așa mai departe pentru că eu când am spus de reducerea prețului cu 25% am precizat clar în condițiile în care factorii exogeni rămân la aceleași niveluri”, a declarat Robu.

Primarul a estimat că prețul la gigacalorie ar fi trebuit să crească cu 40% din 2012 și că după ce Colterm va trece de acest an va fi una din puținele firme de acest tip din România care nu va fi pe pierdere. Însă, în condiţiile în care mare parte din datoriile Colterm ar fi fost achitate prin primul credit contractat de Primăria Timişoara şi aprobat anul trecut, rămâne întrebarea pentru ce vor fi cheltuiţi banii de la BERD. Directorul societăţii de termoficare, Mircea Cristian, nu a putut fi contactat telefonic pentru a oferi informaţii.

2 COMENTARII

  1. 1. Domnule Primar Robu publicati salariile conducerii Colterm, sunt exagerat de mari in comparatie cu performanta lor. Cereti-le si publicati-le toate cheltuielile pe care le fac, masini, cladiri, prime etc.
    2. Luati exemplul primarului de la Sannicolau Mare si luati credit pt. finantarea montarii de microcentrale de apartament sau bloc pentru intreg orasul. Numai cu cheluiala pe un an cu Coltermul rezolvati cumparati centrale, iar monatjul si restul costurilor le suporta cetatenii.
    3. Inainte de a mai vira o gramada de bani spre acest Colterm, faceti un referendum cu cetatenii orasului sa vedeti ce vor. Doresc in continuare finantarea unui sac fara fund gen Colterm sau doresc sa evolueze? Incercati macar pe facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.