Nicolae Robu a chemat DNA să ancheteze ilegalităţile legate de Retim. De...

Nicolae Robu a chemat DNA să ancheteze ilegalităţile legate de Retim. De ce Mercedes-ul de 75.000 de euro nu e maşină de lux

0
DISTRIBUIȚI
robu simonis
Contractul cu Retim, subiect de dezbatere între Nicolae Roobu şi Alfred Simonis Foto Codruţa Oprean

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a făcut un adevărat show în plenul Consiliului Local Timişoara încercând cu disperare să treacă proiectul de hotărâre prin care Retim-ul primea noi facilităţi, prin modificarea contractului şi continuând să susţină că prelungirea concesiunii prin actul adiţional, care  nu a fost aprobat de CLT, a fost legală. „Nu s-a întâmplat nimic ilegal şi spre disperarea acestor indivizi, şi sigur îţi pare rău de ei pentru că atunci când vezi oameni în suferinţă ai un sentiment de părere de rău, nu se întâmplă nimic ilegal sub jurisdicţia mea”, a susţinut Robu. Acesta a continuat să susţină că limuzina Mercedes de 75.000 euro, primită de la Retim şi care are toate cheltuielile plătite de societatea comercială, nu este o maşină de lux – „e maşină cu numărul Primăriei Munipiului Timişoara, care nu e de niciun lux, care este un Mercedes E classe, nu e clasă de lux această clasă E”.

Nervos că era contrat de consilierul local PSD Alfred Simonis pe tema legalităţii actului adiţional semnat fără aprobarea HCL, primarul a susţinut că nu oricine poate să spună lucrurl acesta deoarece „există DNA, există procuratură, DIICOT, poliţie judiciară, şi or mai fi şi alte instituţii care se ocupă de astfel de speţe.


Ele să facă lumină. Nu cred că aveţi abilitatea pentru aşa ceva”. Apelul la DNA a mai fost făcut de câteva ori pe parcursul dezbaterilor de către primarul Timişoarei. Încercând să abată atenţia de la monopolul pregătit pentru Retim pentru noi servicii, Nicolae Robu susţinut că de fapt se refuză lucruri bune pentru municipalitate, cum ar fi asigurarea bunurilor de retur la finalul contractului, şi a acuzat că „vreţi ca Timişoara să nu mai aibă servicii de salubritate”.

Cum a evitat secretarul răspunsul cheie

Când a fost întrebat de consilierii locali dacă semnarea actului adiţional de primarul Robu cu Retim fără aprobarea CLT, secretarul Ioan Cojocari a evitat un răspuns clar, venind cu un răspuns alambicat în stilu său caracteristic, explicând „contractul, nu discutăm fondul problemei că trebuia hotărâre sau nu trebuia, contractul este în vigoare în momentul de faţă şi este legal. Nu a fost contestat de către nimeni, trebuia să fie contestat. Nu a fost contestat de nimeni oficial. Atunci mergem la instanţă”.

După ce s-a întrerupt şedinţa pentru că nu mai era cvorum, consilierii locali au votat, doar 13 fiind pentru, nici măcar toţi liberalii nefiind prezenţi. Proiectul a picat pentru că era nevoie de 18 voturi. În timpul discuţiilor despre refuzul Retim de a răspunde la întrebările consilierilor locali, Nicolae Robu a venit cu o nouă propunere în stilul său – să se răspundă, dar unele informaţii să nu fie făcute publice pentru că afectează…. competiţia economică de pe piaţă. Asta în condiţiile în care jumătate din acţiuni sunt ale Consiliului Local Timişoara, adică ale timişorenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.