Normă de hrană la Primăria Timișoara, un vis pentru angajaţi deşi bugetul...

Normă de hrană la Primăria Timișoara, un vis pentru angajaţi deşi bugetul permite. Ce demersuri se fac şi ce spune primarul Nicolae Robu

0
DISTRIBUIȚI
primaria timisoara (1) normă de hrană la Primăria Timișoara
Angajații vor normă de hrană la Primăria Timișoara

Salariile mici sunt una din principalele nemulţumiri ale angajaţilor din administraţia din Timişoara şi nu numai. Deşi în ultimii ani au avut loc creşteri salariale, acestea nu sunt nici pe departe suficiente pentru a satisface nevoile financiare ale funcţionarilor publici.

În acest sens, sindicatul din Primăria Timişoara face demersuri pentru introducerea normei de hrană. Tiberiu Negrei, liderul sindicaliştilor din Primăria Timişoara, susţine că bugetul administraţiei permite introducerea normei de hrană pentru fiecare anagajat.

Primarul Nicolae Robu însă nu vede ideea ca fiind una bună.


Întrebat dacă susţine o astfel de propunere, Robu a declarat că „nu pot răspunde la o astfel de întrebare fără o analiză riguroasă a capacităţii de a susţine o astfel de indemnizaţie şi a consecinţelor susţinerii. Noi trebuie să analizăm toate aspectele. Sigur că în principiu am putea să folosim toţi banii pe care îi avem, dacă am avea un cadru adecvat, pentru a ne lua salarii cât mai mari, dar oare ar fi înţelept să facem aşa ceva? Nu ar avea oraşul de suferit dacă nu am aloca bani pentru investiţii, pentru reabilitări, pentru mai bună funcţionalitate a sa? Eu cred că trebuie să cumpănim foarte bine şi oricât de mult ne-am dori să câştigăm mai bine trebuie să ne gândim la mai mult decât câţi bani ne intră pe card în ziua de salariu”.

Pe de altă parte, angajaţii de la Poliţia Locală, instituție aflată în subordinea primăriei beneficiază de plata normei de hrană, ca urmare a unui proiect adoptat în Consiliul Local Timişoara în luna iunie a anului 2015, după ce bugetul aprobat de aleşii locali la începutul anului prevedea şi bani pentru norma de hrană care încă nu fusese votată. Cu toate că Robu a declarat public că nu susţine introducerea normei de hrană la Poliția Locală, niciun consilier local nu pare să fi sesizat bugetul umflat artificial pentru a putea susţine ulterior introducerea normei de hrană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.