Pesediştii cer demiterea secretarului Primăriei Timişoara. Cum văd relația dintre primarul Robu...

Pesediştii cer demiterea secretarului Primăriei Timişoara. Cum văd relația dintre primarul Robu și secretarul Cojocari

4
DISTRIBUIȚI

cojocari robu simonis consiliul local

Demiterea secretarului Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, pentru curăţirea instituţiei de oameni certaţi cu legea – asta îi cer consilierii locali ai PSD Timiş primarului Nicolae Robu, prin intermediului unui comunicat de presă.

„Considerăm că după patru ani de tromboane şi fofilări, Nicolae Robu are în sfârşit temei legal prin care să-l suspende pe Ioan Cojocari. Risipirea banului public, pe lângă latura pur penală, este o sfidare la adresa tuturor cetăţenilor oneşti care respectă legea şi achită impozite şi taxe la bugetul local. Faptul că eternul secretar este trimis în judecată de procurorii DNA reprezintă un motiv suficient pentru suspendare.


Acesta este primul pas concret pe care Nicolae Robu l-ar putea face ca să demonstreze că nu a minţit în privinţa lui Cojocari şi că nu tolerează persoanele certate cu legea. Mai mult, prin acest gest, primarul ar face o reparaţie morală pentru cei sfidaţi, puşi pe drumuri şi umiliţi ani de zile de de acest personaj care timp de 24 de ani a tras sfori după bunul plac. O atitudine contrară a primarului Nicolae Robu faţă de «nea Jean», ar arăta nu doar că a minţit, ci că între cei doi există o relaţie care transcende litera legii şi sfera profesională. Ne întrebăm cum poate Nicolae Robu să lase pe mâna lui Cojocari organizarea alegerilor în municipiul Timişoara, atâta timp cât acesta este trimis în judecată pentru fapte de corupţie? Cârdăşiile de genul Robu – Cojocari au vulnerabilizat instituţii care ar trebui să fie un exemplu de moralitate şi conduită profesională”, au transmis aleşii PSD.

Vă reamintim că secretarul Ioan Cojocari a fost trimis în judecată alături de alţi angajaţi din Primăria Timişoara pentru finanţarea ilegală a Politehnica Timişoara patronată de Marian Iancu. Imediat după decizia justiţiei, primarul Nicolae Robu a promis că secretarul va fi suspendat după ce organele de anchetă trimit o înştiinţare către Primăria Timişoara.

4 COMENTARII

 1. Aceasta cardasie Robu-Cojocarii trebuia sa inceteze demult, adica nu vad cum in aceste conditii cum il poti lasa pe acest domn Cojocarii sa organizeze alegerile in judetul Timis. Rusine Nicolae Robu, rusine!!!

 2. rasu’plansu’!?:
  pai, domnilor consilieri locali ai p.s.d,
  habar nu aveti de lege! ma intreb, cu votul cui ati ajuns acolo sa ne reprezenta-ti!!!
  potrivit art. 86 din Legea nr. 215/23.04.2001:
  „Eliberarea din functie, precum si sanctionarea disciplinara a SECRETARULUI (in speta, dom. Cojocari) se fac de catre PREFECT, numai la propunerea consiliului local, adoptata cu votul a cel putin 2/3 din numarul din numarul consilierilor in functie, ca urmare a initiativei Primarului, sau, a unei treimi din numarul consilierilor pe baza concluziilor reiesite din desfasurarea unei cercetari administrative” comprende dom’ Grindeanu ???
  Si nu in ultimul rand, dom’ cojocari a trecut in decursul timpului…si ma refer anterior anului ’89 si pe la…Gradistea… initiatii (in prezent toti in pensie cu …pensii grase!) stiu la ce ma refer…
  asa ca, domnilor cosilieri locali pesedisti…ciocu’ mic.

  • Foarte corect!!! Si de aici se deduce ca acest secretar , nemuritor in functia sa, de-a lungul anilor , a avut relatii mai mult decat profesionale cu toti prefectii care s-au perindat…De fapt , ceea ce multi stiu, si chiar s-a afirmat deschis in multe medii( inclusiv pe Dan Paltinisanu, la meciurile lui Poli – nu AC Recas) ca nea Jean este Don Corleone al orasului…restul sunt peanuts…si can can.. Tiganii spaguiau la tata Jean…pentru ei el era primaria…si da, daca nu dadeau cat trebuie, se aplic legea cum trebuia si se demolau palate. Si da, tot ce s-a dat pe sub L112/96 catre tigani, tata Jean are cel mai mare habar.

 3. Simplu si obligatoriu. Daca COJOCARI este functionar public sunt obligatoriu a fi aplicate prevederile art. 86 din Leg.188/1999rep.
  (1)Raspunderea functionarului public pentru infractiunile savarsite in timpul serviciului sau in legatura cu atributiile functiei publice pe care o ocupa se angajeaza potrivit legii penale.
  (2)In cazul in care functionarul public este trimis in judecata pentru savarsirea unei infractiuni de natura celor prevazute la art. 54 lit. h), persoana care are competenta legala de numire in functia publica va dispune suspendarea functionarului public din functia publica pe care o detine.
  (3)In cazul in care s-a dispus clasarea sau renuntarea la urmarirea penala ori achitarea sau renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei, precum si in cazul incetarii procesului penal, suspendarea din functia publica inceteaza, iar functionarul public respectiv isi va relua activitatea in functia publica detinuta anterior si ii vor fi achitate drepturile salariale aferente perioadei de suspendare.
  (4)In situatia in care nu sunt intrunite conditiile pentru angajarea raspunderii penale, iar fapta functionarului public poate fi considerata abatere disciplinara, va fi sesizata comisia de disciplina competenta.
  (5)De la momentul punerii in miscare a actiunii penale, in situatia in care functionarul public poate influenta cercetarea, persoana care are competenta numirii in functia publica are obligatia sa dispuna mutarea temporara a functionarului public in cadrul altui compartiment sau altei structuri fara personalitate juridica a autoritatii ori institutiei publice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.