Speranțe cu forcepsul: ACS Poli obține chinuit o victorie VITALĂ în fața...

Speranțe cu forcepsul: ACS Poli obține chinuit o victorie VITALĂ în fața Voluntariului. Emoții cu doi oameni în plus GALERIE FOTO

0
DISTRIBUIȚI

acs poli voluntari (4)

Timișorenii au obținut azi doar primul succes din play out. A fost nevoie de faze fixe și doi oameni în plus pentru ca ACS Poli să treacă de Voluntariul lui Mitică Dragomir, scor 2-1 (0-0), după un nou final cu emoții. Golul lui Javi Hernandez din ultimele minute a făcut diferența dintre o situație penibilă și păstrarea speranțelor la salvare vii.

După dezastrul ferat botoșănean, Grigoraș a oferit destule surprize în jocul de ultimă șansă cu Voluntari. Smaranda în poartă, dar și Alex Nimely printre titulari. Atacantul englez a început bine jocul. În minutul 4 a trimis un voleu interesant din marginea careului, mingea trecând pe lângă poartă. Tot el, dispus în spatele vârfului împins, a fost mai activ pentru timișoreni. În minutul 17 a recuperat un balon, l-a servit ideal pe Elek, însă acesta a fost blocat după o încercare de fentă. Antrenorul bănățenilor a fost obligat devreme să facă o schimbare neprogramată. Ovidiu Popescu s-a accidentat și a fost introdus Bărbuț. Voluntariul a amenințat mai serios prin Laurențiu Rus, dar Smaranda a avut răspuns. În continuare Elek a mai irosit două șanse mari. În minutul 27, din unghi, când a tras paralel din apropiere, apoi peste zece minute și-a dat cu stângul în dreptul. Blocat a fost și Goga în minutul 40, astfel că la cabine s-a intrat cu un 0-0.

Doi oameni în plus, dar tot cu tremurat

Timișorenii au fost mai insistenți în partea secundă. În minutul 55 Elek îl lansează pe Bărbuț, care, față în față cu portarul înalță zmeul. Echilibrul părea să încline spre ACS Poli după minutul 67. Bărbuț e lovit cu picioarele în cap de Mitache și fundașul ilfovean vede roșu direct. Peste zece minute tot vitezistul bănățenilor avea să obțină încă o eliminare, în careu de această dată. Filipov îl jenează din spate pe Cristi Bărbuț, fapt pentru care a văzut al doilea avertisment. De la punctul cu var Dorin Goga își face datoria și gazdele au un 1-0 prețios. Cu doi oameni în plus părea imposibil să mai pierzi punctele, totuși, exista antecedentul CFR. FC Voluntari atacă și în minutul 81 la un corner obținut de oaspeți Llorente rașchetează balonul către colțul lung, Smaranda se chinuie să respingă, dar întoarce balonul în careul mic, acolo de unde nou intratul Tudorie introduce balonul în plasă.

Uluitor, 1-1, după o nouă fază de cascadorii…! La acest scor jocul devine unul pe contre. Cu superioritate numerică ACS Poli își găsește până la urmă calea, tot din fază fixă. Javier Hernandez își asumă responsabilitatea executării loviturii libere din minutul 89 și trimite perfect către vinclul din stânga lui Calancea. Chiar și așa ilfovenii lui Ganea au mai avut forța să amenințe în prelungiri.

ACS Poli câștigă puncte importante, care o țin în cărți pentru salvare.


Timișorenii sunt la egalitate de puncte cu Chiajna, locul 12. Urmează o deplasare dificilă, la Iași.

ACS Poli Timișoara: Smaranda – Melinte (67 Doman), Bocșan, Cânu, M. Torres – Llorente, Ov. Popescu (23 Bărbuț) – J. Hernandez, Nimely, Goga (cpt.) – Elek (75 Rajcomar). Pe bancă: Strauss – Scutaru, Pisas, A. Suarez. Antrenor: Petre Grigoraș.

FC Voluntari: Calancea – Filipov, Spahija, Țîru, Mitache – Moke, Maftei (cpt.) – L. Rus, Achim (75 Pancu), H. Kone (44 Monakana)  – Ad. Bălan (61 Tudorie). Pe bancă: Bornescu – Barna, Voduț, N. Grigore. Antrenor: Ionel Ganea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.