Întinerită forțat, CH Poli Timișoara a CEDAT în fief-ul lui Dinamo. Cu...

Întinerită forțat, CH Poli Timișoara a CEDAT în fief-ul lui Dinamo. Cu ce jucători a fost abordat primul meci din semifinalele Ligii Naționale

0
DISTRIBUIȚI
CH Poli Steaua (14)
CH Poli Timișoara nu a avut toate ”armele” contra lui Dinamo

CH Politehnica Timișoara nu a avut forța pentru o nouă surpriză plăcută la doar trei zile de la sfertul cu Steaua. Cele câteva absențe importante au cântărit în jocul handbaliștilor alb-violeți în primul meci cu Dinamo București din semifinalele Ligii Naționale. Deși tinerii aruncați în luptă nu s-au descurcat rău bănățenii au cedat cu 30-26 (16-10).

Meciul de la București a fost marcat de un moment dedicat fotbalistului dinamovist trecut în neființă. ”Inima noastră plânge! Odihnește-te în pace Patrick Ekeng, lângă Marian Cozma și Cătălin Hâldan”, a fost mesajul afișat de echipa gazdă înainte de start.

Rămas și fără Timofte și Pejovic, după duelul crâncen cu Steaua, Pero Milosevic a început primul joc din semifinale în formula: Daskaloski – Grigoraș, Halcă, Fenici, Păiuș, Lasica și Santeiu.


Practic, singurii jucători cu experiență valizi. Chiar și așa Poli nu a început rău partida din Sala Dinamo. A revenit de la 1-3 și a condus cu 5-3 în urma reușitei lui Santeiu din minutul 9. Moment în care Eliodor Voica a cerut primul time out. La 7-7 Păiuș a suferit prima eliminare și Dinamo a preluat cârma din minutul 19. La 10-8 și antrenorul bănățenilor a văzut ”galben” pentru proteste, dar jocul avea să fie apoi mult mai liniștit față de ce s-a întâmplat la Chiajna. Dinamo s-a distanțat însă treptat, dar sigur, până la pauză, când a avut avantaj de șase goluri pe tabelă. Alb-violeții aveau să treacă printr-un moment sterp în fața porții adverse, care i-au costat definitiv azi.

Ecartul a crescut la +7 (17-10), imediat după pauză. În partea secundă la Poli au început să fie mai prezenți în joc tinerii care nu prea primeau șanse în sezonul regulat. Părea că alb-violeții renunță la luptă, dar Wokan, Furak sau Cl. Șimicu au fost determinați. Din păcate în minutul 43 CH Poli l-a pierdut și pe Păiuș, accidentat. Iar la jumătatea reprizei secunde alb-roșii au păstrat cinci goluri avans (22-17). În ciuda recitalului marca Demis Grigoraș, care a înscris din aproape toate pozițiile, timișorenii nu au mai reușit să se apropie decât la patru goluri distanță. Așa cum avea să arate și scorul final de pe tabelă.

Dinamo are 1-0 la general cu CH CSU Politehnica, dar urmează săptămâna viitoare meciul 2, din Sala ”Constantin Jude”, unde alb-violeții speră la un nou ”comeback” alături de fani. Data exactă de disputare nu a fost încă anunțată.

Dinamo: Câmpan 1 gol, Vrankovic 8, Zulfic 6 (3 din 7 metri), Șandru 4, Diaw 1, Savenco 2, Ragot 2, Asoltanei 6 (2).

CH Poli: Fenici 3, Grigoraș 11 (2), Halcă 1, Santeiu 3, Lasica 1, Cl. Șimicu 2, Păiuș 1, Wokan 2, L. Ștefan 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.