Medic anestezist de la Spitalul Județean Timișoara: „Trimitem cu groază pacienții pe...

Medic anestezist de la Spitalul Județean Timișoara: „Trimitem cu groază pacienții pe secții”. Care este motivul și cu ce propunere vine

0
DISTRIBUIȚI

ati timisoara

Una dintre cele mai moderne secții din cadrul Spitalului Județean Timișoara este cea de Anestezie și Terapie Intensivă. Totuși, medicii care lucrează aici se plâng de faptul că nu toți pacienții gravi operați de chirurgii din spital au loc fizic în clinică.


Tocmai de aceea, Ovidiu Bedreag, șeful secției ATI de la „Județean”, face o propunere inedită. Și anume, ca toate secțiile spitalului să fie transformate în secții chirurgicale de ATI intermediare.

„E în beneficiul pacientului să ne supraspecializăm. Ar trebui să încercăm să construim pe viitor secții chirurgicale de ATI intermediare, să nu avem doar secții în care pacientului îi este măsurată tensiunea, îi este luată temperatura. Trimitem cu groază pacienți pe secții de teamă să nu fie duşi într-o zonă în care nu pot fi bine îngrijiţi. Vrem ca toate secțiile să fie ATI intermediare pentru pacienți”, consideră medicul Ovidiu Bedreag.

Șeful secției ATI de la „Județean”, în care ajung oameni care se zbat între viață și moarte, mai spune că ar fi nevoie și de ghiduri și protocoale care să se aplice cu adevărat, de săli de operație moderne, iar ca majoritatea saloanelor din unitatea medicală să fie dotate cu monitoare, astfel încât „în toate secțiile pacienții să fie monitorizați cu adevărat”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.