Săptămână plină de spectacole, la Arad. Începe o nouă ediție a Festivalului...

Săptămână plină de spectacole, la Arad. Începe o nouă ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou

0
DISTRIBUIȚI

Cea de-a IX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru Nou se va desfășura la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” în perioada 11 – 17 mai, în sala mare a teatrului și în dsala Studio.

Spectacolul de deschidere a festivalului va fi „Întoarcerea acasă” de Matei Vișniec, pus în scenă de asociația arădeană „Amifran” și Facultatea de Teatru și Film Cluj-Napoca, care va fi jucat în limba franceză, cu supratitrare în română. În aceeași zi, în foaierul teatrului, de la ora 18:00, va fi vernisată expoziția „Bagossy Levente. Proiecte de scenografii”, urmată de spectacolele „Fuck Nikon!”, realizat de  Point Cultural Hub București și „Hedwig and the Angry Inch”, al teatrului „Stela Popescu” din București. În următoarea zi, actorii Teatrului pentru Copii și Adolescenți „Excelsior” din București vor fi prezenți cu spectacolul  „SF (Supefragil)” iar teatrul „Maria Filotti” din Brăila va prezenta spectacolul Naufragiat! Fantasticele aventuri ale lui Louis Rougemont (povestite de el însuși)”. În 13 mai sunt programate spectacolele „Freak Show vol. 2” al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București, cu Florin Piersic jr., și concertul trupei „Fără Zahăr”, iar în 14 mai vor avea loc spectacolele „Neliniște” al teatrului Odeon și „Mobilă și durere”, al teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu-Gheorghe.

În 15 mai, sunt programate spectacolele „Rabbit Hole”, al teatrului „Regina Maria” din Oradea, și „Copilul tuturor”, realizat în urma unei rezidențe artistice la Reactor de Creație și Experiment din Cluj-Napoca iar următoarea zi aduce pe scenă spectacolele „E adevărat, e adevărat, e adevărat!”, al teatrului „Act” din București și „Cine l-a ucis pe tata?”, montat la Teatrul Tineretului „Metropolis” din București.


Ultima zi a festivalului prezintă trei spectacole – „Macbeth”, realizat de actori  de la Facultatea de Litere și Arte-Departamentul Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, Teatrul de Dans Europa Centrală din Budapesta, singurul invitat din străinătate, cu spectacolul „Ageless Generation / Generația fără vârstă” și spectacolul „Cineva are să vină” al ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București.

Detalii despre spectacole pot fi găsite pe pagina de Facebook a teatrului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.