Noul președinte al CJT, proiect cu fonduri europene pentru legarea Timişoarei la...

Noul președinte al CJT, proiect cu fonduri europene pentru legarea Timişoarei la autostradă. Ce drum va fi lărgit

0
DISTRIBUIȚI

autostrada3

Proiect pe fonduri europene pentru legarea Timişoarei la autostradă, cam aşa sună unul din primele planuri ale preşedintelui în funcţie al Consiliului Judeţean Timiş, Sorin Grindeanu.

„Pe tot ceea ce a însemnat exercițiul bugetar trecut în raport cu această instituție se stă mai rău decât am crezut. Mă refer la Programul Operațional Regional. Cuantumul este în jur de 40 milioane de euro pierdute de Consiliul Județean Timiș pe fostul exercițiu bugetar, nu știu dacă să spunem neaparat pierdute sau neaccesate. Lucrurile nu stau bine nici pe exercițiul bugetar 2014-2020. Aici axele au fost deschise și nici măcar un proiect nu e depus încă pe noul exercițiu bugetar 2014-2020”, a explicat Sorin Grindeanu.

Cu toate că lucrurile s-au mișcat încet până acum, preşedintele CJT spune că timpul pierdut va trebui recuperat, mai ales cu privire la legarea Timişoarei de autostradă.


Acesta a explicat astăzi că pe ruta care trece prin Dumbrăviţa pentru a lega Timişoara de descărcarea de la Giarmata nu vor avea acces vehiculele de mare tonaj.

„Lucrurile se vor derula astfel. Se va face lărgirea la patru benzi, descărcare pe patru benzi de la Giarmata până la intrarea în Timișoara – este un proiect care este eligibil pe POR, un proiect care, ca şi studii de trafic, eligibilitate, este mult mai util decât celelalte. (…) Le-am cerut specialiștilor să vină cu probleme legate de traficul greu, vorbim de transformarea unui drum județean pe bucata Dumbrăvița într-un bulevard al orașului, cu semafoare și restricționare pentru traficul greu, pentru că nu vreau să ajungă să treacă traficul greu prin Dumbrăvița. Din ce mi-au spus cei care au realizat cadrul acestui proiect, nu e nevoie să se umble la stâlpii de troleibuz pentru extindere”, a completat Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.