Peste 300 de garaje se demolează, primarul Robu face din nou locuri...

Peste 300 de garaje se demolează, primarul Robu face din nou locuri de parcare în zona Soarelui. Cum explică

0
DISTRIBUIȚI
mare_garaje-640x480
Primăria continuă demolarea garajelor. Foto: Arhivă

Peste 300 de garaje vor fi demolate la Timişoara, iar primarul Nicolae Robu anunţă că vrea să facă noi locuri de parcare. Vestea proastă însă este că amenajările se fac tot în zona Soarelui, cartier în care locuieşte edilul, spre disperarea timișorenilor din alte cartiere, care de ani buni aşteaptă spaţii decente în care să îşi lase maşinile.

„În cartierul Soarelui, pe strada Sirius, în vecinătatea străzii Sirius mai bine spus, există 339 de garaje. Am lansat deja acţiunea de notificare a proprietarilor acestor garaje că trebuie să şi le demoleze, trebuie să elibereze locul care este declarat de interes public, pentru că vom ajunge cu lucrările de amenajare la spaţiile unde garajele respective sunt amplasate.


Sunt multe, aţi remarcat, sunt 339, vreau să îi rog pe proprietarii acestora că oraşul trebuie să se înfrumuseţeze, să se modernizeze că trebuie să funcţioneze mai bine şi că în cadrul preocupărilor noastre pentru aşa ceva suntem nevoiţi să înlăturăm garajele. Nu le va părea rău, aşa cum nu le pare rău nici celor care au trecut deja prin asta. Se poate vedea pe strada Uranus ce civilizaţie este şi ce funcţional este totul”, a declarat Nicolae Robu.

Pentru că primăria a avut şi multe litigii cu proprietarii nemulţumiţi că li se dărâmâ construcţiile şi că unii din ei nu primesc despăgubiri, Robu a averizat că „contez pe cetăţenii din zonă că voi fi înţelegători şi nu vor frâna acest proces, pentru că altceva nu pot să facă decât să întârzie acest proces. Vreau să precizez clar: am câştigat absolut toate procesele în instanţă cu acei cetăţeni care nu au vrut ca în bună înţelegere să facem demolarea. Vreau să precizez încă un lucru: demolarea o face primăria pe cheltuială proprie prin HCL-ul adoptat în acest sens. Cine nu acceptă demolarea, va fi obligat să demoleze pe cheltuială proprie, iar dacă ajungem să demolăm noi, va fi obligat să suporte contravaloarea cheltuielilor de demolare. Drept urmare, nu are niciun rost să mergem în instanţă să se consume timp în mod inutil, să se şi cheltuiească nişte sume de bani şi în final să se şi suporte costurile demolării”.

Primăria Timişoara susţine că a amenjat mii de locuri de parcare din 2012 încoace. Prezenţa acestora însă nu se simte, se plâng şoferii. Locaţiile investiţiilor pot fi consultate aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.