Probleme „cu carul” la CJT: Grindeanu anunţă schimbarea organigramei, din toamnă. Ce...

Probleme „cu carul” la CJT: Grindeanu anunţă schimbarea organigramei, din toamnă. Ce nemulţumiri are

2
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu prima conferinta de presa03_resize cjt

Sorin Grindeanu, noul președinte al CJT. Foto: Adrian Pîclișan

Proiecte europene în valoare de 40.000.000 de euro și datorii de 300.000.000 de lei ca urmare a creditelor contractate, așa sună un scurt bilanț financiar al Consiliului Județean Timiș, făcut astăzi de Sorin Grindeanu, noul președinte al instituției.

Dacă datoriile de 300.000.000 de lei provin din mandatul lui Constantin Ostaficiuc (100 de milioane de lei) și din cel al lui Titu Bojin (200 de milioane), proiectele pe fonduri europene ratate sau neimplementate sunt o mare problemă la CJ Timiș. Soluția lui Grindeanu: o schimbare de organigramă care va avea loc la toamnă. Președintele instituției spune că a consultat organigramele consiliilor din județe de talia Timișului, iar situația este una nemulțumitoare, sarcinile nefiind împărțite corespunzător. Una din prioritățile anunțate cu privire la noua organigramă va fi înființarea unei Direcții de Dezvoltare care să gestioneze inclusiv proiectele cu fonduri europene.

Ales în funcția de președinte, Grindeanu spus că nu e mulțumit deloc de modul în care unii din funcționarii din CJT muncesc.


„Unii dintre ei s-au obișnuit că mai bine nu fac nimic, că atunci nu o să am probleme și mai bine mă fac că fac și găsesc tot timpul o verigă și o explicație legată de ce nu pot sau de ce nu pot. Circuitul documentelor în instituție este o altă problemă. Eu ca viceprimar în 2008 puteam să aflu fără probleme circuitul unui document în primărie, cât a stat și unde, aici trebuie să fac o anchetă. Sunt foarte multe lucruri centralizate care vin direct la președinte.Nu mi se pare normal să îmi dau eu acordul pe niște deodorante și chestiuni igienice de la una din instituțiile subordonate”, a declarat Grindeanu.

Tot prin noua organigramă se vor „curăța” și instituțiile din subordinea CJ Timiș. Apelul făcut acum câteva săptămâni de Grindeanu către directorii din subordinea CJT care au probleme penale sau care au făcut campanie electorală nu a primit niciun răspuns. Întrebat dacă a primit demisii, Grindeanu a mărturisit că nu. „Spuneam că o să umblăm la chestiuni de organigramă, dincolo de faptul că eu cred că ceea ce am cerut e corect, adică aceia care au făcut campanie electorală mai mult decât prevede legea folosindu-și funcția publică, care nu e politică, în a aduce foloase electorale cuiva din punctul meu de vedere încalcă legea și atunci ar fi trebuit să facă un pas în spate. În al doilea rând, cei care sunt în funcții de conducere și au diverse probleme cum sunt cele legate de corupție, eu cred că nu e normal să rămână în acele funcții. Am avut discuții neinstituționale cu domni care s-au simit, dar nu s-au materializat aceste discuții. Cei care s-au înscris în aceste două categorii au încercat să găsească o justificare”, a explicat şeful CJ Timiş.

2 COMENTARII

  1. Sa spuna si la partid ca cei care au funcțiile de conducere si cei care au diverse probleme cum sunt cele legate de corupție ( despre dl Dragnea ) ar trebui sa faca un pas in spate.Acolo tace malc ( capul plecat sabia nu-l taie) ,aici la CJT este ZBIR.Eu propun sa mai infinteze inca vreo 20-30 de directii ,nu de alta dar si asa numarul angajatiilor este subdimensionat ,numarul agentiilor(ciorchine pe spatele CJT) carora CJT le da bani ,pentru nimic , este de asemenea mic (propun sa mai fie infiintate cateva ).Aceste schimbari si altele nu cred ca sunt ale noului presedinte ci sunt ale vechiului si vesnicului consilier personal al presedintelui ,singurul ramas dintre cei trei pe care i-a avut predecesorul sau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.