PSD Timiş promite că lista pentru alegerile parlamentare se face în Timiş,...

PSD Timiş promite că lista pentru alegerile parlamentare se face în Timiş, nu vine de la Bucureşti. Cine sunt doritorii de până acum

1
DISTRIBUIȚI
liviu dragnea la timisoara psd timis (22)
PSD Timiș se pregătește de alegeri

PSD Timiş e singurul partid din judeţ care nu se grăbeşte să facă liste sau să anunţe candidaţii pentru alegerile parlamentare din toamna acestui an.

PSD Timişoara a rămas de la debutul anului cu preşedinte interimar, după demisia lui Sebastian Răducanu, iar social-democraţii au organizat alegeri abia zilele trecute, când preşedintele interimar, deputatul Florin Bîrsăşteanu, a fost confirmat în fruntea organizaţiei municipale.

În ceea ce priveşte alegerile din toamnă, se aplică aceeaşi schemă: social democraţii din judeţ nu au întocmită momentan o listă oficială pe care să o poată prezenta publicului.


Însă, din declaraţile făcute recent de preşedintele Sorin Grindeanu, pe listă vor avea loc doar oamenii care au muncit în campania electorală pentru alegerile locale din iunie. Cu alte cuvinte, mulţi din deputaţii în funcţie pot să îşi ia rămas-bun definitiv de la locurile din Parlamentul României, din toamnă.

Un lucru este cert: drept răsplată pentru munca depusă în campania electorală pentur alegerile locale, preşedintele executiv al PSD Timiş, Călin Dobra, va deschide lista PSD Timiş pentru Camera Deputaţilor. La fel de sigur este şi că Florin Bîrsăşteanu va intra în cursă pentru un nou mandat de deputat. Pe lista cu doritori se află şi Matei Suciu, cel care în anul 2012 a obţinut un mandat de senator pe colegiul unde a candidat împotriva lui Vasile Blaga – şeful PNL, care va deschide în acest an lista liberalilor din Timiş pentru Senat. Mai, mult, din informaţii încă neconfirmate, deputatul Cătălin Tiuch ar urma să dea locul din Camera Deputaţilor pentru unul în Senat.

Un lucru este însă cert la PSD Timiş, a dat asigurări pentru PRESSALERT.ro preşedintele executiv, Călin Dobra. „PSD Timiş va avea o perioadă de depunere a candidaturilor, iar ulterior acestea vor fi validate de Comitetul executiv judeţean. Lista noastră nu va fi aprobată de la Bucureşti aşa cum se face pentru alte partide. Practic, de la nivel central nu vor avea loc întervenţii în lista PSD Timiş, doar în situaţia în care candidaţii nu respectă criteriile de integritate impuse de partid. Noi am avut libertatea de a configura şi lista pentru Consiliul Judeţean Timiş şi cred că rezultatele de la alegeri arată că am făcut treabă bună”, ne-a spus Dobra.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.