Site de informare pentru cele 400.000 de românce care suferă de o...

Site de informare pentru cele 400.000 de românce care suferă de o afecţiune ginecologică gravă ce poate cauza infertilitate, lansat de un medic timişorean

0
DISTRIBUIȚI
Un medic timişorean lansează site-ul www.endometrioză.ro.
Un medic timişorean lansează site-ul www.endometrioză.ro.

Cele peste 400.000 de femei din România despre care se presupune că suferă de endometrioză, o afecţiune ginecologică gravă ce poate cauza infertilitatea, pot afla mai multe detalii despre această boală mai uşor. La finalul lunii august, se lansează www.endometrioză.ro, prima platformă online de informare din România despre această afecţiune.

Paciente care suferă de endometrioză, tratate de alte boli

Site-ul reprezintă o iniţiativă a timişoreanului Voicu Simedrea, medic primar ginecologie-obstetrică, specializat în chirurgia endometriozei, căruia i s-au alăturat şi doi experimentaţi medici din Europa în endometrioză, Horace Roman şi Jorg Keckstein.
Proiectul este dezvoltat și cu sprijinul unor paciente care doresc să-și împărtășească experiența despre gestionarea endometriozei. De asemenea, website-ul reprezintă și o sursă de informare pentru medici, în condiţiile în care sunt puțini doctori în România care cunosc această boală, dar și mai puțini specializați în diagnosticarea și tratarea ei.

“De ani de zile văd că pacientele se confruntă cu lipsă de informație în ceea ce privește endometrioza sau au informații eronate. Din păcate, pentru că boala este una recent descoperită informațiile sunt puține. Este important să existe cel puțin o platformă de informare care să conțină date oferite de specialiști, în care pacientele și potențialele paciente să aibă încredere.


De asemenea, câteva paciente și-au arătat disponibilitatea de a se implica în campanii de conștientizare a endometriozei, astfel că această platformă, endometrioză.ro, a venit ca un proiect comun al cărui scop este informarea corectă, informarea pentru prevenție și informarea pentru tratament”, a declarat medicul Voicu Simedrea.

endometrioza.ro

Doctorul timişorean avertizează asupra faptului că numărul femeilor din România care suferă de endometrioză este foarte mare. Principala problemă a pacientelor este că până să fie diagnosticate cu endometrioză ele sunt tratate pentru alte boli a căror simptomatologie se confundă cu cea a endometriozei. Rezultatul este o evoluție în stadiu avansat a bolii, care necesită chiar și intervenții chirurgicale complexe.

“Am ales să mă implic în acest proiect pentru că știu cât de greu este să te lupți cu endometrioza și cât de greu se găsesc informațiile corecte. Internetul e plin de tot felul de articole, dar nu toate sunt de ajutor. Eu mă confrunt cu această boală din adolescență. Ani de zile am fost în zadar pe la medici. Din întâmplare am reușit să ajung la specialiști care să mă ajute așa cum am nevoie. Între timp am ajuns în cel mai grav stadiu de endometrioză. Consider că este anormal să găsești soluții medicale din întâmplare. Cred că e nevoie ca și noi, pacientele, să ajutăm la conștientizarea endometriozei pentru ca un număr cât mai mare de femei și de adolescente să afle ce înseamnă boala, ce simptome are și să ia măsuri cât mai din timp”, a spus Marina Râșnoveanu, diagnosticată cu endometrioză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.