Lacul Breazova, atracţia turistică din Banat unde iubitorii de natură au parte...

Lacul Breazova, atracţia turistică din Banat unde iubitorii de natură au parte de peisaje de vis FOTO

1
DISTRIBUIȚI
<


figure id="attachment_244101" style="width: 640px" class="wp-caption alignnone">lacul breazova
Lacul Breazova, o minune a naturii în judeţul Caraş-Severin

Timişorenii care doresc să-şi încarce energiile departe de agitaţia din oraş sunt aşteptaţi în judeţul Caraş-Severin, loc ce abundă de peisaje incredibil de frumoase, în mijlocul naturii. Unul dintre acestea este şi Lacul Breazova, de care drumeţii se vor îndrăgosti, cu siguranţă.

Lacul se află la o distanţă de doar trei kilometri de localitatea Văliug, iar cei care ajung să-l viziteze au parte de peisaje sălbatice de vis. Asta pentru că Lacul Brezova este încojurat de păduri de fag amestecate cu pin.

Lacul Brezova, vizitat de iubitori de natură şi pescari

Lacul Breazova este primul lac de acumulare din sud-estul Europei şi din zona Banatului Montan, fiind construit pe râul Bârzava, între anii 1907 și 1909. Lacul se află la o altitudine de 500 metri, lângă Lacul Văliug, şi are o suprafaţă de 12 hectare. Până în anii 1960, din lac se alimenta un grup hidroenergetic. Barajul servea în principal alimentării cu apă a uzinelor din Reşiţa, dar şi pentru transportul lemnelor pe canale, iar acum încă mai serveşte pentru alimentarea oraşului.

Deşi scopul lacului nu a fost unul de agrement, în prezent acesta este vizitat de tot mai mulţi pescari şi iubitori de natură, pentru că oferă un peisaj sălbatic spectaculos, malurile fiind abrupte, din stânci şi înconjurate de păduri. Din lac poate fi pescuit, în principal, clean sau păstrăv, chiar şi din bărci ce pot fi închiriate.

Foto: Topbalti.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.