CJ Timiş va depune la ADR Vest două proiecte în valoare de...

CJ Timiş va depune la ADR Vest două proiecte în valoare de 25.000.000 de euro. Vezi pentru ce vor fi folosiți banii

0
DISTRIBUIȚI

depunere juramant cjt 2016 (4)

Consiliul Județean Timiș încearcă să recupereze din handicapul de la capitolul absorbție fonduri europene. Imediat după învestirea în funcție, noul șef al CJ Timiș, Sorin Grindeanu, informa presa locală că instituția a ratat, sub conducerea lui Titu Bojin, fost coleg de partid, proiecte europene în valoare de circa 40.000.000 de euro.

Astăzi, șeful CJ a venit cu veși bune. „16 noiembrie este termenul limită în care noi putem pe ADR Vest, pe măsura 6.1 pe Infrastructură, să depunem proiecte pe vechiul ghid cel care a fost în vigoare până la modificare.


La ultimul consiliu de dezvoltare regională de la Arad am introdus ca şi prioritate Dumbrăviţa – Giarmata lărgire patru benzi, dar proiectele care se depun până în 15 noiembrie sunt pe vechiul ghid care a fost aprobat anterior. Noi propunem două proiecte pe vechiul ghid în valoare de 25.000.000 de euro aproximativ. Unul drumul judeţean Parţa – Peciu Nou – Foeni şi al doilea de la Cărpiniş până la ieşirea din judeţ, Variaş -Gelu pe unde se trece în judeţul Arad şi se face legătura pe la Pecica direct în autostradă. Suntem în termen, se lucrează, luni probabil că vom primi avizele de la Autoritatea Rutieră Română şi studii de trafic şi toate avizele, şi sunt optimist că aceste două proiecte vor putea fi depuse în termen, astfel încât să fie eligibile şi să se câştigăm. Urmează licitaţii, sumele se pot duce în jos, dar pe ceea ce avem noi acum ca studii e vorba de 25.000.000 de euro”, a declarat Sorin Grindeanu.

Mai mult, CJ Timiş aşteaptă ca peste o lună de zile ADR să facă public noul ghid de finanţare, pentru a putea depune şi proiectul drumului Dumbrăviţa – Giarmata.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.