La coadă pentru a participa la cel mai mare târg educațional din...

La coadă pentru a participa la cel mai mare târg educațional din țară, la Timișoara: universități din Europa sau SUA, la vânătoare de viitori studenți

0
DISTRIBUIȚI
riuf
La coadă pentru a participa la un târg educațional, la Timișoara.

Cel mai mare târg educațional din România și din sud-estul Europei se desfășoară, astăzi, la Timișoara. Aproximativ 3.000 de elevi de clasa a XI-a și a XII-a din vestul țării au venit în capitala Banatului pentru a afla cum pot studia la o universitate din Europa sau chiar din America. În total, peste 40 de universități și instituții de învățământ au pregătit numeroase oferte educaționale pentru viitorii studenți.

De ce preferă tinerii români să studieze în Marea Britanie

Încă de la primele ore ale dimineții, în fața sălii din centrul Timișoarei în care este organizat RIUF s-a făcut o coadă lungă de zeci de metri, formată din liceeni curioși să primească detalii despre programele de studiu, sursele de finanțare și bursele la care au acces.

Astfel, participanții au aflat că pot primi burse chiar și de 3.000 de lire sterline, dacă aleg o universitate din Marea Britanie. De altfel, Marea Britanie, SUA sau țările nordice sunt țările preferate pentru tinerii români care pleacă la studii în afara României. Potrivit organizatorilor târgului educațional, deși taxele de școlarizare în Marea Britanie sunt destul de mari, studenții pot beneficia de un împrumut. Totodată, absolvenții de liceu din România aleg Marea Britanie și pentru că aici se află unele dintre cele mai prestigioase universități din lume, aflate în primele zece la nivel mondial.

Printre expozanții prezenți la târg s-au numărat și universitățile de stat din Timișoara, dar și o universitate privată din București, care se laudă a fi, de fapt, o „academie de business”.


„Este prima universitate din România în care nu înveți despre business, ci faci business. Ce e foarte interesant și diferit e faptul că studenții noștri sunt antreprenori, adică încă din prima zi de școală își înființează compania, care trebuie să facă bani. Noi venim și îi ajutăm cu pachetul de cunoștințe teoretice, le dăm informațiile de care au nevoie din punctul nostru de vedere ca oameni de business, nu neapărat din punctul de vedere al unor academici. Evident că treaba lor este ca, pe lângă examenele pe care trebuie să le dea, la sfârșit să facă profit pe firmă”, a explicat Sergiu Neguț, reprezentantul universității private. Taxa anuală de școlarizare se ridică la 6.500 euro.

În fiecare an, aproximativ 5.000 de tineri din România aleg să plece la studii în străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.