Marius Șumudică a răbufnit tipic după ce a fost provocat la conferința...

Marius Șumudică a răbufnit tipic după ce a fost provocat la conferința de presă. Ce a spus Ionuț Popa după alegerile fericite făcute cu Astra

0
DISTRIBUIȚI

dscf5497

ACS Poli Timișoara a realizat surpriza rundei 17 în Liga I prin victoria cu Astra, scor 2-0. Cunoscut pentru temperamentul său Marius Șumudică, tehnicianul oaspeților, a dat vina și pe oboseală și pe terenul greu pentru eșecul de azi. Antrenorul campioanei a avut însă și câteva ieșiri verbale agresive. Mai ales după o întrebare venită din partea unei persoane care de obicei nu e prezentă la conferințele de presă.

”Au jucat mai bine decât noi, o echipă mult mai determinată, și-au dorit mai mult victoria. Din mai multe puncte de vedere nu am reușit. Nu am avut prospețime. A lipsit Alibec, jucător determinant. A trebuit să joc cu Săpunaru și Geraldo din trei în trei zile. Azi, foarte ușor i s-a dat cartonaș galben lui Săpunaru, parcă intenționat să stea cu CFR Cluj. Terenul, care impracticabil, e mai greu pentru o echipă care construiește, decât una care distruge și contraatacă. Eu îi felicit, bravo lor, și-au urmărit interesul. Să dea Dumnezeu să se salveze. E un oraș frumos. Cert e că nu am gestionat foarte bine, să vii 700 de kilometri de la Viena… Asta fac echipe de Divzia C, am acceptat și eu, am greșit. O echipă care se respectă se urcă în charter și se odihnește, se recuperează”, a declarat Marius Șumudică după meci.

Antrenorul Astrei a avut prima reacție mai ofensivă după ce a fost întrebat de șansele echipei sale la play-off.


”E o întrebare idioată. Cum adică au scăzut șansele? La Craiova nu au fost importante… Știți câte etape mai sunt. O să câștige cele șase din fața noastră și noi pierdem în continuare”, a spus Șumudică.

Următoarea întrebare l-a iritat însă pe tehnician. ”Săpunaru și Geraldo s-au accidentat la golul 2…?”, a fost aceasta, cu trimitere la faza în care Pedro Henrique a marcat golul de 2-0. ”Mergeți cu mine acum în cabină. Dacă aveți … să le faceți un masaj, că văd că sunteți mai plinuț așa. Acum trei zile trebuia să-ți bei berea în fața televizorului, să te bucuri ce a făcut o echipă cu atâtea probleme, la Viena… Nu să fii ironic cu mine. Dar la greutatea care o ai probabil dacă îți dau o boroboață te mușcă de beregată”, a fost replica fără comentarii a lui Șumudică.

Ionuț Popa: ”S-au motivat. I-am prins într-un moment dificil”

Tehnicianul lui ACS Poli a fost echilibrat în declarații, vizibil bucuros că a învins-o pe Astra. ”A fost un joc greu, din mai multe motive. În toată săptămâna am pedalat cu jucătorii pe acest moment. Cu campioana cred că s-au motivat mai mult decât noi. Mă bucur pentru că am învins campioana, dar și să fiu sincer, i-am prins într-un moment dificil pentru ei. Au venit cu autocarul de la Viena, în repriza a doua nu mai aveau parcă forță. Au acuzat și terenul, noi ne-am descurcat mai bine. Astra rămâne o echipă valoroasă”, a spus Ionuț Popa.

Tehnicianul bănățenilor a avut azi și marele merit pentru alegerile făcute pentru primul 11: ”Șeroni a fost aproape de a fi schimbat la pauză, a avut de tras și jucătorii au fost extraordinari la pauză: Au spus Șeroni să nu ne lași… Mi-am amintit că trebuie să-i dau treningul cu Barcelona lui Cânu. N-am ce să fac. Pariul e pariu. Așa cum a jucat azi Șeroni e o soluție pe stânga. E dezastru pentru adversari când pleacă cu mingea la picior. Mă bucur că l-am readus și pe Pedro, am spus a o conferință că în trei săptămâni îl pun pe picioare. E admirabil să vezi astfel de luptători”.

ACS Poli ocupă acum locul 13 în Liga I, cu un punct peste ASA Tg. Mureș. Miercuri bănățenii joacă la Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.